Na této stránce naleznete rady, které Vám pomohou při případných potížích v kuchyni. Stejně tak rady, které Vám pomohou ozvláštnit jídelníček nebo vylepšit dezerty. Dále se podíváme na problémy s lednicí a stále špinavé a neumyté nádobí nebo na tipy na klasickou přípravu kávy.
Rada | Datum přidání | Poslední rada | Počet rad | |
---|
Palačinky | 12.10. 2019 | | 0 | |
sous vide | 8.8. 2019 | | 0 | |
maso na rybí hlavě | 22.7. 2019 | 1.8. 2019 | 1 | |
Olej a ostatní až na rozpálenou pánev? | 4.2. 2019 | 27.3. 2019 | 1 | |
Syrové vs vařené | 30.1. 2018 | | 0 | |
Co udělat se stále páchnoucí skvrnou? | 19.3. 2017 | | 0 | |
Co to jsou baflerky do polévky | 7.2. 2017 | 22.2. 2017 | 1 | |
Jak vyčistit litinové pánve? | 25.8. 2016 | 25.8. 2016 | 1 | |
Pachy v ledničce | 25.8. 2016 | 25.8. 2016 | 1 | |
Jak rozvázat uzly | 25.8. 2016 | 25.8. 2016 | 1 | |
Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají? | 24.8. 2016 | 24.8. 2016 | 1 | |
Jak odstranit připáleniny? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zbavit nůž nepříjemného zápachu? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak dostat ze seschlého citrónu co nejvíce šťávy? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Jak vyčistit zahnědlé nádobí z varného skla? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 4 | |
Jak poznáme, že je dýně zralá? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak vyčistit nádoby s úzkým hrdlem | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Jak na chutné kompoty | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak vyčistit konvici na vodu? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Triky na přípravu čajů | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak vyčistit měděné nádobí? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uvařit klasické kakao? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
I odpadkový koš chce občas umýt. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co si dát pozor při podávání vína | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak odstranit nepříjemné pachy | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 3 | |
Jak zabránit praskání sklenic? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak se zbavit zápachu v troubě? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak dokonale umýt mísu, ve které bylo těsto? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Všeobecná pravda o ovoci | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak prodloužit trvanlivost smaltu | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na borůvky a jahody? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Jak na lesklé skleněné nádobí? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak můžeme připravit ovoce? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak správně čistit příbor. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tipy a triky na přípravu marmelád | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak vyčistit špatně omyvatelné kuchyňské potřeby. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tipy na klasickou přípravu kávy. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak udržovat dřevěné nádobí čisté? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit mléčné nápoje pro děti? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Bylinky slouží ke všemu | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tipy na přípravu svařeného vína. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak se zbavit zápachu z cibule a česneku | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 8 | |
Co dělat, aby se nám moučníky nepřipalovaly? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Co s klesajícími rozinkami? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na různé druhy těst? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Zdobení dortů a moučníků | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak si poradit s ořechy. | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na máslo? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Co dělat, aby se nám dort v troubě nepřipekl? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit houby? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak poznat stáří vajec? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit marinádu na kozáky? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co si dát pozor při smažení vajec? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co se hodí která mouka? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Proč vařit zeleninu jen krátce? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit palačinky bez hrudek? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit zlatavou cibuli? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit nadýchané kynuté těsto? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jaký nůž je nejvhodnější na krájení rajčat? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak správně uvařit různé luštěniny? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 72 | |
Jak připravit nadýchané piškotové těsto? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak dodat jídlu vitamíny? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co si dát pozor při vaření mléka? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Saláty jako hlavní chod? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Je tvaroh důležitý pro náš organismus? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co si dát pozor než začneme houby připravovat? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na poctivou domácí šlehačku? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak si zakonzervovat houby? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uvařit vejce? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak provádět mléčné kvašení hub. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Jak uchovat v zelenině co nejvíce vitamínů? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jaké máme druhy těst? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zpracovat čerstvý špenát? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Vychytávky na pečení lívanců. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak dostat z kořenové zeleniny co nejvíce vitamínů? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zachovat cenné vitamíny při vaření luštěnin? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Mouka do mléka, nebo mléko do mouky? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Co dělat s kyselým kysaným zelím? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Jak uvařit rýži a na co si dát pozor. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Mražená zelenina jako věrný pomocník v kuchyni. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uvařit mléčnou polévku? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit chuťově zajímavý salát? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak je možné nachystat sýry chutně? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat máslo i v horké dny? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Vaření a dušení masa. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tlakový hrnec alias papiňák | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zpracovat syrové brambory? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uskladnit sádlo? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Jak na perfektní minutky? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Co když v kuchyni chybí trychtýř? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na nadýchanou bramborovou kaši? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uskladnit jablka? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Možné nebezpečí při skladování brambor. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Smažení masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co si dát pozor při uskladňování malvic. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Vážíme bez váhy | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uskladnit petržel? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak si připravit netradiční pokrmy z masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zamrazit drobnější ovoce? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Příprava zeleninových polévek | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak si zachovat listovou zeleninu i v zimních měsících? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Co dělat před přípravou rybího masa? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na chutné těstoviny? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat banány? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Houbová polévka podle našich babiček. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Zachování čerstvých paprik, rajčat a baklažánu. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Vhodné přílohy k rybímu masu. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak si uskladnit čerstvé olivy? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tipy a triky na krémové polévky | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Příprava a skladování polévkové zeleniny. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak oškubat kuře či bažanta? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak si uskladnit sůl? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Co s přesolenou polévkou? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Křen snese i mráz. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak osmažit kuřecí maso? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co dát pozor při uskladňování hub. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zpracovat maso před vařením. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
V čem vařit? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Opečené brambory | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zachovat olej co nejdéle čerstvý. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tipy na pečení masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co si dát pozor při používání různého nádobí. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na hranolky? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jaké ovoce je vhodné k uskladnění? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zachovat vejce čerstvá. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit chutné mleté maso? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Naostření nožů můžeme uspíšit. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uskladnit hrušky? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak udržet kořenovou zeleninu čerstvou i přes zimu. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Příprava jater | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uskaldnit tuzemské ovoce? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit chutný vývar? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Uskladnění natí. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
Další rady pro přípravu masa. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Halušky a noky | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na citróny? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na luštěninové polévky. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak na česnek a cibuli. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak se liší příprava různých druhů ryb? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Je fialová barva u kompotů přirozená? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak obohatit polévku. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Skladování salátových okurek. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak poznat stáří kuřete? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Správné skladování ořechů. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Na co si dát pozor připřípravě rybích polévek | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Sušená zelenina patří do sucha | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Pečení krůtího masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uchovat kvasnice déle čerstvé. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 11 | |
Jak na ohřev hustých polévek a vývaru. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Co jak uskladnit. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uvařit brambory? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak připravit chutnější houby | 29.8. 2015 | 29.8. 2015 | 2 | |
Jak vyčistit křišťálové sklenice | 29.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu | 29.8. 2015 | 23.6. 2016 | 4 | |
Jak odstranit česnekový zápach z rukou | 29.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak snadno oloupat cibuli | 11.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak vyčistit mikrovlnku | 9.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak ohřát maso | 9.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Čím zahustit omáčku nebo polévku | 9.8. 2015 | 29.8. 2015 | 2 | |
Křupavý bramborák | 9.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Čím dochutit omáčku | 9.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Dobrý den. Může mi někdo poradit jak vyleštit zakalené sklenice z myčky? Dík, Jarka | 28.6. 2015 | 11.8. 2015 | 1 | |
Jak udržet sýr brynzu déle čerstvou? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak se zbavit škůdců v mouce? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tip, jak uchovat chléb čerstvý | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uchovat piškoty, koláče a cukroví neoschnuté? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat kávu? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Poškozené či zkažené konzervy | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak správně uchovávat mléko? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat sušené a kondenzované mléko? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat sýr? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat a před čím chránit mouku? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat chléb? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
TIP ! Jak proměnit tvrdý chléb na čerstvý? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat sypaný čaj? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak zlepšit aroma čaje? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uskladňovat šťávy, mošty a víno? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uschovat načatou konzervu? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Tip, jak uchovat déle mléko v horkých dnech | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Kde skladovat tvaroh? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uchovat uzené maso a salámy čerstvé? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uchovat masový vývar pro další zpracování? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak skladovat konzervy? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Do kdy spotřebovat domácí masové konzervy? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak správně skladovat med? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak poznat čerstvé a dobré maso? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak uchovat čerstvé maso mimo ledničku více dní? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Proč nelze mleté maso dlouho skladovat? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak dlouho skladovat vařené, pečené a dušené maso? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 3 | |
Jak poznáme čerstvou rybu? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Kontrolovat datum spotřeby konzervy! | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jaké kompoty neuskladňovat déle než 1 rok? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Jak správně skladovat cukr? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 2 | |
Je zcukernatělý med závadný? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Zmražení syrového masa | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
Maso na minutku | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |