Jak na to: Kuchyně

Na této stránce naleznete rady, které Vám pomohou při případných potížích v kuchyni. Stejně tak rady, které Vám pomohou ozvláštnit jídelníček nebo vylepšit dezerty. Dále se podíváme na problémy s lednicí a stále špinavé a neumyté nádobí nebo na tipy na klasickou přípravu kávy.

RadaDatum přidáníPoslední radaPočet rad 
Palačinky12.10. 20190
sous vide8.8. 20190
maso na rybí hlavě22.7. 20191.8. 20191
Olej a ostatní až na rozpálenou pánev?4.2. 201927.3. 20191
Syrové vs vařené30.1. 20180
Co udělat se stále páchnoucí skvrnou?19.3. 20170
Co to jsou baflerky do polévky7.2. 201722.2. 20171
Jak rozvázat uzly 25.8. 201625.8. 20161
Jak vyčistit litinové pánve?25.8. 201625.8. 20161
Pachy v ledničce25.8. 201625.8. 20161
Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají?24.8. 201624.8. 20161
Jak vyčistit zahnědlé nádobí z varného skla?1.3. 201623.6. 20164
Jak poznáme, že je dýně zralá?1.3. 201623.6. 20161
Jak vyčistit nádoby s úzkým hrdlem1.3. 201623.6. 20162
Jak na chutné kompoty1.3. 201623.6. 20161
Jak vyčistit konvici na vodu?1.3. 201623.6. 20161
Triky na přípravu čajů1.3. 201623.6. 20161
Jak vyčistit měděné nádobí?1.3. 201623.6. 20161
Jak uvařit klasické kakao?1.3. 201623.6. 20161
I odpadkový koš chce občas umýt.1.3. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při podávání vína1.3. 201623.6. 20161
Jak odstranit nepříjemné pachy1.3. 201623.6. 20163
Jak zabránit praskání sklenic?1.3. 201623.6. 20161
Jak se zbavit zápachu v troubě?1.3. 201623.6. 20161
Jak dokonale umýt mísu, ve které bylo těsto?1.3. 201623.6. 20161
Všeobecná pravda o ovoci1.3. 201623.6. 20161
Jak prodloužit trvanlivost smaltu1.3. 201623.6. 20161
Jak na borůvky a jahody?1.3. 201623.6. 20162
Jak na lesklé skleněné nádobí?1.3. 201623.6. 20161
Jak můžeme připravit ovoce?1.3. 201623.6. 20161
Jak správně čistit příbor.1.3. 201623.6. 20161
Tipy a triky na přípravu marmelád1.3. 201623.6. 20161
Jak vyčistit špatně omyvatelné kuchyňské potřeby.1.3. 201623.6. 20161
Tipy na klasickou přípravu kávy.1.3. 201623.6. 20161
Jak udržovat dřevěné nádobí čisté?1.3. 201623.6. 20161
Jak připravit mléčné nápoje pro děti?1.3. 201623.6. 20161
Bylinky slouží ke všemu1.3. 201623.6. 20161
Tipy na přípravu svařeného vína.1.3. 201623.6. 20161
Jak se zbavit zápachu z cibule a česneku1.3. 201623.6. 20168
Jak odstranit připáleniny?1.3. 201623.6. 20161
Jak zbavit nůž nepříjemného zápachu?1.3. 201623.6. 20161
Jak dostat ze seschlého citrónu co nejvíce šťávy?1.3. 201623.6. 20162
Co s klesajícími rozinkami?26.2. 201623.6. 20161
Jak na různé druhy těst?26.2. 201623.6. 20161
Zdobení dortů a moučníků26.2. 201623.6. 20161
Jak si poradit s ořechy.26.2. 201623.6. 20161
Jak na máslo?26.2. 201623.6. 20161
Co dělat, aby se nám dort v troubě nepřipekl?26.2. 201623.6. 20161
Co dělat, aby se nám moučníky nepřipalovaly?26.2. 201623.6. 20161
Na co se hodí která mouka?25.2. 201623.6. 20161
Proč vařit zeleninu jen krátce?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit palačinky bez hrudek?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit zlatavou cibuli?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit nadýchané kynuté těsto?25.2. 201623.6. 20161
Jaký nůž je nejvhodnější na krájení rajčat?25.2. 201623.6. 20161
Jak správně uvařit různé luštěniny?25.2. 201623.6. 201672
Jak připravit nadýchané piškotové těsto?25.2. 201623.6. 20161
Jak dodat jídlu vitamíny?25.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při vaření mléka?25.2. 201623.6. 20161
Saláty jako hlavní chod?25.2. 201623.6. 20161
Je tvaroh důležitý pro náš organismus?25.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor než začneme houby připravovat?25.2. 201623.6. 20161
Jak na poctivou domácí šlehačku?25.2. 201623.6. 20161
Jak si zakonzervovat houby?25.2. 201623.6. 20161
Jak uvařit vejce?25.2. 201623.6. 20161
Jak provádět mléčné kvašení hub.25.2. 201623.6. 20162
Jak uchovat v zelenině co nejvíce vitamínů?25.2. 201623.6. 20161
Jaké máme druhy těst?25.2. 201623.6. 20161
Jak zpracovat čerstvý špenát?25.2. 201623.6. 20162
Vychytávky na pečení lívanců.25.2. 201623.6. 20161
Jak dostat z kořenové zeleniny co nejvíce vitamínů?25.2. 201623.6. 20161
Mouka do mléka, nebo mléko do mouky?25.2. 201623.6. 20161
Jak zachovat cenné vitamíny při vaření luštěnin?25.2. 201623.6. 20161
Co dělat s kyselým kysaným zelím?25.2. 201623.6. 20162
Jak uvařit rýži a na co si dát pozor.25.2. 201623.6. 20161
Mražená zelenina jako věrný pomocník v kuchyni.25.2. 201623.6. 20161
Jak uvařit mléčnou polévku?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit chuťově zajímavý salát?25.2. 201623.6. 20161
Jak je možné nachystat sýry chutně?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit houby?25.2. 201623.6. 20161
Jak poznat stáří vajec?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit marinádu na kozáky?25.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při smažení vajec?25.2. 201623.6. 20161
Příprava a skladování polévkové zeleniny.24.2. 201623.6. 20161
Jak oškubat kuře či bažanta?24.2. 201623.6. 20161
Jak si uskladnit sůl?24.2. 201623.6. 20161
Co s přesolenou polévkou?24.2. 201623.6. 20161
Křen snese i mráz.24.2. 201623.6. 20161
Jak osmažit kuřecí maso?24.2. 201623.6. 20161
Na co dát pozor při uskladňování hub.24.2. 201623.6. 20161
Jak zpracovat maso před vařením.24.2. 201623.6. 20161
V čem vařit?24.2. 201623.6. 20161
Opečené brambory24.2. 201623.6. 20161
Jak na chutné těstoviny?24.2. 201623.6. 20161
Jak zachovat olej co nejdéle čerstvý.24.2. 201623.6. 20161
Tipy na pečení masa24.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při používání různého nádobí.24.2. 201623.6. 20161
Jak na hranolky?24.2. 201623.6. 20161
Jaké ovoce je vhodné k uskladnění?24.2. 201623.6. 20161
Jak zachovat vejce čerstvá.24.2. 201623.6. 20161
Jak připravit chutné mleté maso?24.2. 201623.6. 20161
Jak uskladnit hrušky?24.2. 201623.6. 20161
Naostření nožů můžeme uspíšit.24.2. 201623.6. 20161
Jak udržet kořenovou zeleninu čerstvou i přes zimu.24.2. 201623.6. 20161
Příprava jater24.2. 201623.6. 20161
Jak uskaldnit tuzemské ovoce?24.2. 201623.6. 20161
Jak připravit chutný vývar?24.2. 201623.6. 20161
Uskladnění natí.24.2. 201623.6. 20162
Další rady pro přípravu masa.24.2. 201623.6. 20161
Jak na citróny?24.2. 201623.6. 20161
Jak na luštěninové polévky.24.2. 201623.6. 20161
Jak na česnek a cibuli.24.2. 201623.6. 20161
Jak se liší příprava různých druhů ryb?24.2. 201623.6. 20161
Je fialová barva u kompotů přirozená?24.2. 201623.6. 20161
Jak obohatit polévku.24.2. 201623.6. 20161
Skladování salátových okurek.24.2. 201623.6. 20161
Jak poznat stáří kuřete?24.2. 201623.6. 20161
Správné skladování ořechů.24.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor připřípravě rybích polévek24.2. 201623.6. 20161
Sušená zelenina patří do sucha24.2. 201623.6. 20161
Pečení krůtího masa24.2. 201623.6. 20161
Jak uchovat kvasnice déle čerstvé.24.2. 201623.6. 201611
Jak na ohřev hustých polévek a vývaru.24.2. 201623.6. 20161
Co jak uskladnit.24.2. 201623.6. 20161
Jak uvařit brambory?24.2. 201623.6. 20161
Halušky a noky24.2. 201623.6. 20161
Jak skladovat máslo i v horké dny?24.2. 201623.6. 20161
Vaření a dušení masa.24.2. 201623.6. 20161
Tlakový hrnec alias papiňák24.2. 201623.6. 20161
Jak zpracovat syrové brambory?24.2. 201623.6. 20161
Jak uskladnit sádlo?24.2. 201623.6. 20162
Jak na perfektní minutky?24.2. 201623.6. 20161
Jak na nadýchanou bramborovou kaši?24.2. 201623.6. 20161
Jak uskladnit jablka?24.2. 201623.6. 20161
Co když v kuchyni chybí trychtýř?24.2. 201623.6. 20161
Možné nebezpečí při skladování brambor.24.2. 201623.6. 20161
Smažení masa24.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při uskladňování malvic.24.2. 201623.6. 20161
Vážíme bez váhy24.2. 201623.6. 20161
Jak uskladnit petržel?24.2. 201623.6. 20161
Jak si připravit netradiční pokrmy z masa24.2. 201623.6. 20161
Jak zamrazit drobnější ovoce?24.2. 201623.6. 20161
Příprava zeleninových polévek24.2. 201623.6. 20161
Jak si zachovat listovou zeleninu i v zimních měsících?24.2. 201623.6. 20161
Co dělat před přípravou rybího masa?24.2. 201623.6. 20161
Jak skladovat banány?24.2. 201623.6. 20161
Houbová polévka podle našich babiček.24.2. 201623.6. 20161
Zachování čerstvých paprik, rajčat a baklažánu.24.2. 201623.6. 20161
Vhodné přílohy k rybímu masu.24.2. 201623.6. 20161
Jak si uskladnit čerstvé olivy?24.2. 201623.6. 20161
Tipy a triky na krémové polévky24.2. 201623.6. 20161
Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu29.8. 201523.6. 20164
Jak odstranit česnekový zápach z rukou29.8. 201523.6. 20161
Jak vyčistit křišťálové sklenice29.8. 201523.6. 20161
Jak připravit chutnější houby29.8. 201529.8. 20152
Jak snadno oloupat cibuli11.8. 201523.6. 20161
Jak ohřát maso 9.8. 201523.6. 20161
Čím zahustit omáčku nebo polévku9.8. 201529.8. 20152
Křupavý bramborák9.8. 201523.6. 20161
Čím dochutit omáčku9.8. 201523.6. 20161
Jak vyčistit mikrovlnku9.8. 201523.6. 20161
Dobrý den. Může mi někdo poradit jak vyleštit zakalené sklenice z myčky? Dík, Jarka28.6. 201511.8. 20151
Jak skladovat sypaný čaj?24.4. 201523.6. 20161
Jak uschovat načatou konzervu?24.4. 201523.6. 20161
Tip, jak uchovat déle mléko v horkých dnech24.4. 201523.6. 20161
Kde skladovat tvaroh?24.4. 201523.6. 20161
Jak udržet sýr brynzu déle čerstvou?24.4. 201523.6. 20161
Jak zlepšit aroma čaje?24.4. 201523.6. 20161
Jak se zbavit škůdců v mouce?24.4. 201523.6. 20161
Jak uskladňovat šťávy, mošty a víno?24.4. 201523.6. 20161
Tip, jak uchovat chléb čerstvý24.4. 201523.6. 20161
Jak uchovat piškoty, koláče a cukroví neoschnuté?24.4. 201523.6. 20161
Poškozené či zkažené konzervy24.4. 201523.6. 20161
Jak správně uchovávat mléko?24.4. 201523.6. 20161
Jak skladovat sušené a kondenzované mléko?24.4. 201523.6. 20161
Jak skladovat sýr?24.4. 201523.6. 20161
Jak skladovat a před čím chránit mouku?24.4. 201523.6. 20161
Jak skladovat kávu?24.4. 201523.6. 20161
Jak skladovat chléb?24.4. 201523.6. 20161
TIP ! Jak proměnit tvrdý chléb na čerstvý?24.4. 201523.6. 20161
Kontrolovat datum spotřeby konzervy!23.4. 201523.6. 20161
Jaké kompoty neuskladňovat déle než 1 rok?23.4. 201523.6. 20161
Jak správně skladovat cukr?23.4. 201523.6. 20162
Je zcukernatělý med závadný?23.4. 201523.6. 20161
Zmražení syrového masa23.4. 201523.6. 20161
Maso na minutku23.4. 201523.6. 20161
Jak uchovat uzené maso a salámy čerstvé?23.4. 201523.6. 20161
Jak uchovat masový vývar pro další zpracování?23.4. 201523.6. 20161
Jak skladovat konzervy?23.4. 201523.6. 20161
Do kdy spotřebovat domácí masové konzervy?23.4. 201523.6. 20161
Jak správně skladovat med?23.4. 201523.6. 20161
Jak poznat čerstvé a dobré maso?23.4. 201523.6. 20161
Jak uchovat čerstvé maso mimo ledničku více dní?23.4. 201523.6. 20161
Proč nelze mleté maso dlouho skladovat?23.4. 201523.6. 20161
Jak dlouho skladovat vařené, pečené a dušené maso?23.4. 201523.6. 20163
Jak poznáme čerstvou rybu?23.4. 201523.6. 20161