Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. |
Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |
Tipy a triky na přípravu marmelád
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:01.03.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Tipy a triky na přípravu marmelád
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Džemy a marmelády je lepší vařit s krátkými přestávkami. Například jahody nebo jiné ovoce zalijeme horkou šťávou, uvedeme do varu a vaříme sedm až deset minut. Necháme osm až deset hodin odpočinout, znovu uvedeme do varu a vaříme sedm až deset minut. Celé opakujeme třikrát až čtyřikrát. Mícháme novou dřevěnou vařečkou.
Některé džemy, například višňový, jsou dlouho řídké a jejich vaření se protahuje. Chceme-li, aby rychleji zhoustly, musíme do nich přidat trochu citrónové šťávy nebo jablečného želé.
Džem nezcukernatí, přidáme-li do něho při vaření trošku citrónové šťávy nebo kyseliny citrónové.
Maliny, zahradní i lesní jahody a višně bez pecek musíme nejdříve posypat pískovým cukrem, postavit dvanáct až čtrnáct hodin na chladné místo a potom z nich teprve vařit džem.
Chceme-li zjistit, zda jsou džem nebo marmeláda hotové, nalijeme kapku na savý papír. Když se kolem kapky neutvoří mokrá skvrna, můžeme je ještě horké plnit do sklenic.
Džem můžeme také vařit v tlakovém hrnci, ale nesmí být hliníkový. Vezmeme obvyklý poměr, například jahod a cukru, a povaříme pět až deset minut na velmi slabém ohni. Barva ovoce se nezmění a vitamíny se lépe uchovají než při obvyklém postupu vaření.
Pěnu sbírat nemusíme, protože zůstane na stěnách hrnce.
Džemy a marmelády je lepší vařit s krátkými přestávkami. Například jahody nebo jiné ovoce zalijeme horkou šťávou, uvedeme do varu a vaříme sedm až deset minut. Necháme osm až deset hodin odpočinout, znovu uvedeme do varu a vaříme sedm až deset minut. Celé opakujeme třikrát až čtyřikrát. Mícháme novou dřevěnou vařečkou.
Některé džemy, například višňový, jsou dlouho řídké a jejich vaření se protahuje. Chceme-li, aby rychleji zhoustly, musíme do nich přidat trochu citrónové šťávy nebo jablečného želé.
Džem nezcukernatí, přidáme-li do něho při vaření trošku citrónové šťávy nebo kyseliny citrónové.
Maliny, zahradní i lesní jahody a višně bez pecek musíme nejdříve posypat pískovým cukrem, postavit dvanáct až čtrnáct hodin na chladné místo a potom z nich teprve vařit džem.
Chceme-li zjistit, zda jsou džem nebo marmeláda hotové, nalijeme kapku na savý papír. Když se kolem kapky neutvoří mokrá skvrna, můžeme je ještě horké plnit do sklenic.
Džem můžeme také vařit v tlakovém hrnci, ale nesmí být hliníkový. Vezmeme obvyklý poměr, například jahod a cukru, a povaříme pět až deset minut na velmi slabém ohni. Barva ovoce se nezmění a vitamíny se lépe uchovají než při obvyklém postupu vaření.
Pěnu sbírat nemusíme, protože zůstane na stěnách hrnce.