Zachování čerstvých paprik, rajčat a baklažánu.

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Zachování čerstvých paprik, rajčat a baklažánu.

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Papriky, rajčata a baklažány skladujeme v košíku zavěšeném na vzdušném, často větraném místě.

Čerstvá rajčata nám vydrží déle, narovnáme-li je stopkami nahoru. Čerstvá rajčata můžeme uchovat až do ledna. Na podzim očešeme zelené zdravé plody, zabalíme každý zvlášť do papíru a uložíme do košíku vystlaného slámou. Košík s rajčaty skladujeme na tmavém místě při teplotě 11 až 13°C.

Rajčata, která na podzim nestačila dozrát, vytrháme i s kořeny a zavěsíme na slunné místo pod střechu nebo v teplé místnosti. Jednotlivé plody můžeme také zabalit do papírků napuštěných tukem a uložit je do teplé místnosti. Nedozrálá rajčata však můžeme i naložit do sladkokyselého nálevu a sterilizovat.

Nespotřebujeme-li najednou rajčatový protlak v konzervě, přendáme zbytek do sklenice, posypeme ho solí a zalijeme olejem. Tak ho uchráníme od plísně.

Poradit:

s