Mírně namrzlá cibule bude mít stejné vlastnosti jako čerstvá budeme-li ji postupně rozmrazovat při 3 až 5°C.
Se slzami si při zpracování cibule poradíme. Dříve než začneme krájet cibuli, namočíme nůž do studené vody. Cibuli, kterou máme očistit od slupky, podržíme pod proudem studené vody. Při krájení můžeme napíchnout na špičku nože kousek chlebové střídky.
Drobně krájená cibule získá při smažení zlatistou barvu poprášíme-li ji před smažením trochou mouky.
Mrkev a cibule se osmaží dozlatova, přidáme-li do oleje špetku krupicového cukru.
Zelené části pórku jemně nakrájené a osmažené na tuku můžeme v kuchyni použít všude tam, kde používáme cibuli.
Mírně namrzlá cibule bude mít stejné vlastnosti jako čerstvá budeme-li ji postupně rozmrazovat při 3 až 5°C.
Se slzami si při zpracování cibule poradíme. Dříve než začneme krájet cibuli, namočíme nůž do studené vody. Cibuli, kterou máme očistit od slupky, podržíme pod proudem studené vody. Při krájení můžeme napíchnout na špičku nože kousek chlebové střídky.
Drobně krájená cibule získá při smažení zlatistou barvu poprášíme-li ji před smažením trochou mouky.
Mrkev a cibule se osmaží dozlatova, přidáme-li do oleje špetku krupicového cukru.
Zelené části pórku jemně nakrájené a osmažené na tuku můžeme v kuchyni použít všude tam, kde používáme cibuli.