Jak se zbavit zápachu z cibule a česneku

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:01.03.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak se zbavit zápachu z cibule a česneku

Admin 23.června 2016 napsal:

Pánev, na které smažíme cibuli, také někdy nepříjemně páchne. Zápach cibule odstraníme, nasypeme-li na horkou pánev vlhké lístky od použitého čaje a po nějaké době ji vypláchneme studenou vodou.

Zápach cibule z nože odstraníme, přetřeme-li ho syrovou mrkví. Z příborů odstraňujeme zápach cibule tím, že je přetřeme suchou solí. Sůl použijeme i k odstranění zápachu cibule z rukou.

Chce-li zmírnit zápach česneku v pokrmu, musíme před použitím namočit očištěný a oloupaný česnek na jednu až dvě hodiny do studené vody. Musíme ovšem počítat s tím, že tím zničíme část vitamínů a hodnotných látek.

Nepříjemný zápach česneku z úst zmizí, vypijeme-li trochu mléka a budeme-li chvíli žvýkat zelenou petrželovou nať nebo jinou listovou zeleninu.

Všichni víme, že cibule je velmi zdravá. Budeme-li například tři minuty žvýkat kousek cibule, zničíme v ústech všechny baktérie. Po cibuli však zůstane nepříjemný zápach, který můžeme odstranit, když vypijeme trošku mléka nebo šálek silné kávy, případně rozžvýkáme kávové zrno.

Při krájení cibule nám nepříjemně páchnou ruce. Můžeme tomu předejít tím, že ruce předem potřeme citrónem nebo octem. Když práci skončíme, raději ještě ruce namočíme do slabého roztoku octa a potom je pečlivě umyjeme.

Poradit: