Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. |
Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |
Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají?
Napsal/a:Kamila
Přidáno:24.08.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají?
0/5
( 0 hlasů)
Josef 24.srpna 2016 napsal:
Potraviny light např. nahrazují tuk jinými látkami, které jsou pro náš organismus ještě horší.
Suché plody - velké oříšky, sušené ovoce - jsou sice zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny, ale pouze v malém množství. Oříšky a semínka jsou tučné a pokud jsou zároveň solené, radši na ně hned zapomeňte, protože normálně jíme 2x tolik soli, co bychom měli! V sušeném ovoci je zase spousta cukru a oboje tyto pochoutky mají v sobě zákonitý obsah plísní a syřidel.
O rybách se tvrdí, že jsou základem zdravého jídelníčku, ale neměli byste je jíst více než 2x týdně, protože obsahují tolik rtuti a těžkých kovů. Většina ryb se ale chová na rybích farmách, kde krmí průmyslovými granulemi, nemluvě o pesticidech a antibioticích - jejich maso ztrácí správné složení tuku a v podstatě pak není rozdíl mezi tučnou rybou a tučným vepřovým. To platí pro Pangasia i Lososa.
Potraviny bez cukru, ale se sladkou chutí jsou většinou slazeny syntetickým sladidlem aspartamem, který je úzce spojován se vzniky rakovinových onemocnění. A něco pro pobavení, mozek po sladké chuti očekává nárůst energie z cukru, ale protože to nenastane, tak jsme v permanentním fyzickém stresu z očekávání. Často i produkty slazené přírodně, např. stévií, obsahují vysoké procento chemických sladidel.
Džusy a smoothie, fresh, co si koupíte u stánků nebo v supermarketech obsahují přidané cukry nebo mají jako základní složku plnotučné zmrzliny či sirupy.
V sýrech bývá vyšší podíl tuků než v zatracovaném mase - skvělé francouzské a italské sýry mývají kolem 70% tuku.
Různé pufované chlebíky, "polystyren" mají vyšší energetickou hodnotu než běžné pečivo, obzvláště z rýže, která není dietní, jak si někteří myslí - v Číně přežívali na malé hrstek rýže denně! Lepší jsou rozhodně kneckebroty, v nichž je obsažena vláknina, ale energetickou hodnotu mají jako rohlík (celozrnný je na tom stejně jako běžný bílý).
To samé platí i o snídaňových cereáliích nebo musli tyčinkám.
Ale klid, nevzdávejte se těchto jídel, jen je jezte občas a v přiměřeném množství.
Potraviny light např. nahrazují tuk jinými látkami, které jsou pro náš organismus ještě horší.
Suché plody - velké oříšky, sušené ovoce - jsou sice zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny, ale pouze v malém množství. Oříšky a semínka jsou tučné a pokud jsou zároveň solené, radši na ně hned zapomeňte, protože normálně jíme 2x tolik soli, co bychom měli! V sušeném ovoci je zase spousta cukru a oboje tyto pochoutky mají v sobě zákonitý obsah plísní a syřidel.
O rybách se tvrdí, že jsou základem zdravého jídelníčku, ale neměli byste je jíst více než 2x týdně, protože obsahují tolik rtuti a těžkých kovů. Většina ryb se ale chová na rybích farmách, kde krmí průmyslovými granulemi, nemluvě o pesticidech a antibioticích - jejich maso ztrácí správné složení tuku a v podstatě pak není rozdíl mezi tučnou rybou a tučným vepřovým. To platí pro Pangasia i Lososa.
Potraviny bez cukru, ale se sladkou chutí jsou většinou slazeny syntetickým sladidlem aspartamem, který je úzce spojován se vzniky rakovinových onemocnění. A něco pro pobavení, mozek po sladké chuti očekává nárůst energie z cukru, ale protože to nenastane, tak jsme v permanentním fyzickém stresu z očekávání. Často i produkty slazené přírodně, např. stévií, obsahují vysoké procento chemických sladidel.
Džusy a smoothie, fresh, co si koupíte u stánků nebo v supermarketech obsahují přidané cukry nebo mají jako základní složku plnotučné zmrzliny či sirupy.
V sýrech bývá vyšší podíl tuků než v zatracovaném mase - skvělé francouzské a italské sýry mývají kolem 70% tuku.
Různé pufované chlebíky, "polystyren" mají vyšší energetickou hodnotu než běžné pečivo, obzvláště z rýže, která není dietní, jak si někteří myslí - v Číně přežívali na malé hrstek rýže denně! Lepší jsou rozhodně kneckebroty, v nichž je obsažena vláknina, ale energetickou hodnotu mají jako rohlík (celozrnný je na tom stejně jako běžný bílý).
To samé platí i o snídaňových cereáliích nebo musli tyčinkám.
Ale klid, nevzdávejte se těchto jídel, jen je jezte občas a v přiměřeném množství.