Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. |
Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |
Pečení krůtího masa
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Pečení krůtího masa
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Krůtí maso je velmi chutné a rozmanité. Krůta a krocan totiž mají na prsou bílé, na bocích tmavší a na stehnech velmi tmavé maso. Při porcování dbáme na to, aby každý na talíř dostal všechny druhy.
Dobře vykrmené husy a kachny se hodí především k pečení. Jsou chutné a mají zvláštní aroma.
Slepičí maso bude jemné a bílé, když je před vařením zevnitř vytřeme citrónem, nebo když do vody, ve které slepici vaříme, přidáme lžičku octa.
Starší husy, kachny a krůty nejprve v troubě podusíme (přiklopíme je druhým pekáčem), teprve když změknou, odstraníme vrchní pekáč a drůbež pečeme.
Zvlášť jemnou chuť mají kuřata, která nejdříve uvaříme v páře a potom rozporcovaná na tuku opečeme. Kuřecí maso můžeme také připravit dušené. Nejdříve kousky masa zprudka opečeme na tuku, přidáme koření a přísady podle chuti, podlijeme vývarem, případně bílým vínem, a dusíme zvolna na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
Kuře, které budeme péci v troubě, nejdříve na povrchu i zevnitř osolíme, položíme na pekáč prsíčky dolů a klademe do rozpálené trouby. Kuře můžeme obložit slaninou, potřít olejem nebo máslem. Podle potřeby podlijeme vývarem nebo horkou vodou. Po čase kuře obrátíme, aby se opeklo z obou stran. Do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva. Kuře také můžeme před pečením naplnit nádivkou. Potřeme-li kuře před pečením hustou smetanou nebo poprášíme-li ho jemně moučkovým cukrem, utvoří se na něm při pečení chutná růžová kůrčička.
V troubě můžeme připravit kuře bez tuku, které bude chutnat jako grilované. Na suchý pekáč dáme vrstvu soli tak, aby pokrývala celé dno. Spotřebujeme necelý kilogram soli. Na sůl položíme omyté a očištěné kuře, které už nesolíme. Dáme do trouby a asi po čtyřiceti minutách můžeme podávat na stůl. Sůl můžeme vysušit a znovu použít.
Stejně rychle a také bez tuku upečeme kuře na talíři. Omyté a očištěné kuře položíme na hluboký talíř, osolíme a dáme do trouby. V tomto případě získáme i trochu šťávy, ke které můžeme přidat máslo a omastit s ní přílohu.
Před pečením krůty obalíme stehna a prsíčka plátky slaniny. Klademe na pekáč s rozpáleným tukem nejdříve prsíčky dolů a při pečení krůtu obracíme, aby se opekla ze všech stran. Pečeme dvě až tři hodiny. Podléváme vývarem z drůbků.
Pečená husa nebo kachna budou mít křupavou kůrčičku, když je na konci pečení vyndáme z trouby, postříkáme studenou vodou a dáme zpátky do trouby dopéct.
U tučné husy se někdy při pečení připaluje kůže. Zabráníme tomu, postříkáme-li husu před pečením studenou vodou. Příliš tučné husy stahujeme, kůži ponecháváme jen na stehnech a na křídlech.
Někdy se stane, že drůbež při pečení začne hnědnout, ale ještě není hotová. Přikryjeme ji shora pergamenem nebo alobalem a pečeme dál. Nemáme-li po ruce alobal, můžeme použít papír potřený tukem.
Krůtí maso je velmi chutné a rozmanité. Krůta a krocan totiž mají na prsou bílé, na bocích tmavší a na stehnech velmi tmavé maso. Při porcování dbáme na to, aby každý na talíř dostal všechny druhy.
Dobře vykrmené husy a kachny se hodí především k pečení. Jsou chutné a mají zvláštní aroma.
Slepičí maso bude jemné a bílé, když je před vařením zevnitř vytřeme citrónem, nebo když do vody, ve které slepici vaříme, přidáme lžičku octa.
Starší husy, kachny a krůty nejprve v troubě podusíme (přiklopíme je druhým pekáčem), teprve když změknou, odstraníme vrchní pekáč a drůbež pečeme.
Zvlášť jemnou chuť mají kuřata, která nejdříve uvaříme v páře a potom rozporcovaná na tuku opečeme. Kuřecí maso můžeme také připravit dušené. Nejdříve kousky masa zprudka opečeme na tuku, přidáme koření a přísady podle chuti, podlijeme vývarem, případně bílým vínem, a dusíme zvolna na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
Kuře, které budeme péci v troubě, nejdříve na povrchu i zevnitř osolíme, položíme na pekáč prsíčky dolů a klademe do rozpálené trouby. Kuře můžeme obložit slaninou, potřít olejem nebo máslem. Podle potřeby podlijeme vývarem nebo horkou vodou. Po čase kuře obrátíme, aby se opeklo z obou stran. Do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva. Kuře také můžeme před pečením naplnit nádivkou. Potřeme-li kuře před pečením hustou smetanou nebo poprášíme-li ho jemně moučkovým cukrem, utvoří se na něm při pečení chutná růžová kůrčička.
V troubě můžeme připravit kuře bez tuku, které bude chutnat jako grilované. Na suchý pekáč dáme vrstvu soli tak, aby pokrývala celé dno. Spotřebujeme necelý kilogram soli. Na sůl položíme omyté a očištěné kuře, které už nesolíme. Dáme do trouby a asi po čtyřiceti minutách můžeme podávat na stůl. Sůl můžeme vysušit a znovu použít.
Stejně rychle a také bez tuku upečeme kuře na talíři. Omyté a očištěné kuře položíme na hluboký talíř, osolíme a dáme do trouby. V tomto případě získáme i trochu šťávy, ke které můžeme přidat máslo a omastit s ní přílohu.
Před pečením krůty obalíme stehna a prsíčka plátky slaniny. Klademe na pekáč s rozpáleným tukem nejdříve prsíčky dolů a při pečení krůtu obracíme, aby se opekla ze všech stran. Pečeme dvě až tři hodiny. Podléváme vývarem z drůbků.
Pečená husa nebo kachna budou mít křupavou kůrčičku, když je na konci pečení vyndáme z trouby, postříkáme studenou vodou a dáme zpátky do trouby dopéct.
U tučné husy se někdy při pečení připaluje kůže. Zabráníme tomu, postříkáme-li husu před pečením studenou vodou. Příliš tučné husy stahujeme, kůži ponecháváme jen na stehnech a na křídlech.
Někdy se stane, že drůbež při pečení začne hnědnout, ale ještě není hotová. Přikryjeme ji shora pergamenem nebo alobalem a pečeme dál. Nemáme-li po ruce alobal, můžeme použít papír potřený tukem.
Husu či kachnu také můžeme péci s jablky.