Jak poznáme čerstvou rybu?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:23.04.2015
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak poznáme čerstvou rybu?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Při nákupu si dáváme pozor, aby ryba, kterou kupujeme, byla zaručeně čerstvá. Čerstvou rybu poznáme podle toho, že má lesklé oči a krvavě červené žábry. Naopak ryba zabitá už před delší dobou má oči matné a žábry vybledlé. Ryby dobré jakosti mají také hladký povrch a lesklé šupiny, které pevně přiléhají k tělu. Rybu ihned vykucháme, očistíme a připravíme pro další zpracování. V létě nesmíme rybu skladovat déle než 12 hodin, v zimě nebo v chladničce nejdéle 24 hodin. Syrové ryby neskladujeme v ledničce volně, ale zabalíme je do alobalu, aby ostatní potraviny, především mléko, máslo, tvaroh a další mléčné výrobky i ostatní syrové potraviny nezískaly nepříjemný rybí pach.

Poradit: