Vaření a dušení masa.

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Vaření a dušení masa.

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Hovězí maso se rychleji uvaří, naklepeme-li ho před vařením paličkou. Kromě toho můžeme přidat do vody, ve které budeme maso vařit, dvě až tři lžíce octa.

Tvrdé hovězí maso bude měkčí a bude se lépe vařit, když ho večer před vařením potřeme práškovou hořčicí. Ráno pak maso omyjeme studenou vodou a dame vařit.

Hovězí a skopové maso bude měkčí a chutnější, když ho při dušení podlijeme dvěma lžícemi přírodního vína.

Hovězí pečeně získá výbornou chuť, potřeme-li maso několik hodin před pečením hořčicí. Hovězí maso pečeme raději pod pokličkou, aby se příliš nevysušovalo.

I stará drůbež (slepice, husa) změkne rychleji, když maso naklepeme paličkou. Pak ji trochu ovaříme a teprve potom pečeme. Hotové uvařené maso necháváme ve vývaru a vyndáváme ho až těsně před podáváním na stůl.

Větším ztrátám výživných látek zabráníme, opečeme-li maso před dušením nejdříve rychle z obou stran na tuku a pak teprve dusíme. Dušené pokrmy zahušťujeme moukou, škrobem, mlékem nebo smetanou, ale můžeme také použít nastrouhaný tvrdý chléb. Maso dušené na zelenině nezahušťujeme vůbec.

Maso se doměkka udusí v tlakovém hrnci. Do hrnce vložíme posolené a moukou lehce poprášené maso společně se zeleninou a předem osmaženou cibulkou, zalijeme troškou vody, zakryjeme pokličkou a dusíme dvacet až třicet minut.

Poradit: