Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Nejrůznější druhy ovoce také používáme na přípravu osvěžujících ovocných salátů. Při jejich přípravě kombinujeme sladké i kyselé druhy ovoce i ovoce čerstvé s kompotovaným. Zaléváme je nejčastěji šťávou z kompotu, do které můžeme přidat citrónovou šťávu. Pro zpestření a zlepšení chuti přidáváme do salátů ořechy, rozinky a mandle. Ovocné saláty připravujeme až těsně před podáváním na stůl.
V zimě připravujeme hlavně ovocné saláty ze zmrazeného ovoce. Zmrazené ovoce nakrájíme, rychle zalijeme nálevem a pak teprve necháme roztát, aby byly ztráty vitamínů co nejmenší. Stejně dobře se mražené ovoce hodí i na přípravu ovocných pohárů, dezertů, knedlíků i pečiva.
Pokud musíme čerstvé ovoce nakrájet, používáme k tomu výhradně nože z nerezavějící oceli nebo plastické hmoty a ovoce nenecháme na vzduchu, ale ihned ho klademe do předem připravené zálivky.
Z ovocných pokrmů připravovaných tepelným zpracováním si nejvíce hodnotných látek a vitamínů uchová ovoce obalené těstem. Po celý rok můžeme připravovat ovocné knedlíky, protože k jejich přípravě můžeme použít čerstvé, mražené i kompotované ovoce. Nejčastěji používáme švestky, slívy, třešně a meruňky.
V zimě plníme knedlíky zmrazeným nebo kompotovým ovocem. Zmrazené ovoce předem nerozmrazujeme, ale knedlíky plníme zmrzlými plody. Kompotované ovoce necháme na sítu nejdříve dobře okapat a před plněním ho obalíme v hrubé mouce.
Jako moučník můžeme připravit malé třešňové knedlíčky. Na každý použijeme jednu třešni i s peckou a celý plod tence obalíme těstem
Nejrůznější druhy ovoce také používáme na přípravu osvěžujících ovocných salátů. Při jejich přípravě kombinujeme sladké i kyselé druhy ovoce i ovoce čerstvé s kompotovaným. Zaléváme je nejčastěji šťávou z kompotu, do které můžeme přidat citrónovou šťávu. Pro zpestření a zlepšení chuti přidáváme do salátů ořechy, rozinky a mandle. Ovocné saláty připravujeme až těsně před podáváním na stůl.
V zimě připravujeme hlavně ovocné saláty ze zmrazeného ovoce. Zmrazené ovoce nakrájíme, rychle zalijeme nálevem a pak teprve necháme roztát, aby byly ztráty vitamínů co nejmenší. Stejně dobře se mražené ovoce hodí i na přípravu ovocných pohárů, dezertů, knedlíků i pečiva.
Pokud musíme čerstvé ovoce nakrájet, používáme k tomu výhradně nože z nerezavějící oceli nebo plastické hmoty a ovoce nenecháme na vzduchu, ale ihned ho klademe do předem připravené zálivky.
Z ovocných pokrmů připravovaných tepelným zpracováním si nejvíce hodnotných látek a vitamínů uchová ovoce obalené těstem. Po celý rok můžeme připravovat ovocné knedlíky, protože k jejich přípravě můžeme použít čerstvé, mražené i kompotované ovoce. Nejčastěji používáme švestky, slívy, třešně a meruňky.
V zimě plníme knedlíky zmrazeným nebo kompotovým ovocem. Zmrazené ovoce předem nerozmrazujeme, ale knedlíky plníme zmrzlými plody. Kompotované ovoce necháme na sítu nejdříve dobře okapat a před plněním ho obalíme v hrubé mouce.
Jako moučník můžeme připravit malé třešňové knedlíčky. Na každý použijeme jednu třešni i s peckou a celý plod tence obalíme těstem