Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. |
Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |
Jak zpracovat maso před vařením.
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Jak zpracovat maso před vařením.
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Zmražené maso (vepřové nebo i hovězí) určené k pečení nemusíme rozmrazovat. Vkládáme je do středně horké trouby a pečeme o něco déle. Menší ploché kusy masa jako řízky, kotlety či plátky částečně rozmrazíme. Maso jednou rozmrazené nelze v žádném případě znovu uložit do mrazničky.
Maso opláchneme až těsně před jeho přípravou. Nikdy ho nenecháváme namočené ve vodě, aby se nezničily výživné látky.
K vaření můžeme použít i maso ze staršího dobytka a slepic, k pečení se hodí jen maso mladé.
Musíme počítat s tím, že při vaření maso zmenší objem přibližně o čtyřicet procent. To znamená, že z jednoho kilogramu syrového masa získáme jen šedesát dekagramů masa vařeného. Při pečení jsou ztráty menší, asi dvacet pět až třicet procent.
Nový a velmi praktický způsob přípravy masa, a nejen masa - vhodný zejména pro různé diety a pro dětskou stravu - je vaření v mikrotenovém sáčku ve vařící vodní lázni. Při vaření v mikrotenových sáčcích nepoužíváme hliníkového nádobí, protože černá.
Vaříme-li tučnější uzené maso, vkládáme ho do studené vody a uvedeme do varu. Tuk se tak bude ohřívat rovnoměrně.
Zmražené maso (vepřové nebo i hovězí) určené k pečení nemusíme rozmrazovat. Vkládáme je do středně horké trouby a pečeme o něco déle. Menší ploché kusy masa jako řízky, kotlety či plátky částečně rozmrazíme. Maso jednou rozmrazené nelze v žádném případě znovu uložit do mrazničky.
Maso opláchneme až těsně před jeho přípravou. Nikdy ho nenecháváme namočené ve vodě, aby se nezničily výživné látky.
K vaření můžeme použít i maso ze staršího dobytka a slepic, k pečení se hodí jen maso mladé.
Musíme počítat s tím, že při vaření maso zmenší objem přibližně o čtyřicet procent. To znamená, že z jednoho kilogramu syrového masa získáme jen šedesát dekagramů masa vařeného. Při pečení jsou ztráty menší, asi dvacet pět až třicet procent.
Nový a velmi praktický způsob přípravy masa, a nejen masa - vhodný zejména pro různé diety a pro dětskou stravu - je vaření v mikrotenovém sáčku ve vařící vodní lázni. Při vaření v mikrotenových sáčcích nepoužíváme hliníkového nádobí, protože černá.
Vaříme-li tučnější uzené maso, vkládáme ho do studené vody a uvedeme do varu. Tuk se tak bude ohřívat rovnoměrně.