Jak zpracovat maso před vařením.

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak zpracovat maso před vařením.

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Zmražené maso (vepřové nebo i hovězí) určené k pečení nemusíme rozmrazovat. Vkládáme je do středně horké trouby a pečeme o něco déle. Menší ploché kusy masa jako řízky, kotlety či plátky částečně rozmrazíme. Maso jednou rozmrazené nelze v žádném případě znovu uložit do mrazničky.

Maso opláchneme až těsně před jeho přípravou. Nikdy ho nenecháváme namočené ve vodě, aby se nezničily výživné látky.

K vaření můžeme použít i maso ze staršího dobytka a slepic, k pečení se hodí jen maso mladé.

Musíme počítat s tím, že při vaření maso zmenší objem přibližně o čtyřicet procent. To znamená, že z jednoho kilogramu syrového masa získáme jen šedesát dekagramů masa vařeného. Při pečení jsou ztráty menší, asi dvacet pět až třicet procent.

Nový a velmi praktický způsob přípravy masa, a nejen masa - vhodný zejména pro různé diety a pro dětskou stravu - je vaření v mikrotenovém sáčku ve vařící vodní lázni. Při vaření v mikrotenových sáčcích nepoužíváme hliníkového nádobí, protože černá.

Vaříme-li tučnější uzené maso, vkládáme ho do studené vody a uvedeme do varu. Tuk se tak bude ohřívat rovnoměrně.

Poradit: