Tipy na klasickou přípravu kávy.

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:01.03.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Tipy na klasickou přípravu kávy.

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

K přípravě kávy používáme pouze čerstvou nepřevařenou vodu; uvedeme ji k bodu varu a okamžitě jí přelijeme kávu v konvici nebo hrníčkách.

Pokud meleme kávu doma, nemeleme ji příliš hrubě, protože by se špatně vyluhovala a plavala na povrchu. Nemeleme ji ani příliš jemně, protože hotový nápoj by byl nahořklý. Před nalitím kávy bychom měly hrníček propláchnout vroucí vodou, aby v něm káva hned nevychladla.

Kávu podáváme ihned, dokud neopadne pěna. Vystydlou kávu nikdy neohříváme. Je-li to nutné, udržujeme kávu teplou v horké vodní lázni nebo ve speciální termosce, kterou nepoužíváme na nic jiného.

Připravujeme-li kávu do konvice, potřebujeme, aby kávová sedlina rychle klesla ke dnu. Stačí, když po spaření kávy vlijeme do konvice půl malé lžičky studené vody.

Přidáme-li do konvice, ve které vaříme vodu na zrnkovou kávu, několik zrnek soli a špetku cukru, zesílíme vůni hotové kávy.

Poradit: