Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. |
Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |
Co dělat před přípravou rybího masa?
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Co dělat před přípravou rybího masa?
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Rybí maso je libové, lehko stravitelné, jemné a chutné, přitom obsahuje plnohodnotné bílkoviny, dodává lidskému organismu fosfor, hořčík a vápník a hlavně obsahuje tuky působící preventivně proti srdečnímu infarktu. Mělo by se proto objevovat v rodinném jídelníčku nejen o vánočních svátcích, ale v průběhu celého roku.
Ryby se u nás nejčastěji připravují smažené. Můžeme je však vařit (nejlépe ve vodní lázni), dusit, péct, grilovat, marinovat i zalévat rosolem.
Mražené ryby rozmrazujeme jen velmi zvolna. Asi dvě hodiny před přípravou je vyjmeme z chladničky a necháme roztát při pokojové teplotě.Nikdy je neklademe ke zdrojům tepla. Jakmile jsou zpola rozmrazené, můžeme začít s jejich úpravou, nemusíme čekat, až úplně rozmrznou. Maso si tak uchová více minerálních i výživných látek a snadněji se krájí.
Rybu čistíme směrem od ocasu k hlavě. Šupiny u ocasu se nejlépe odškrabují tupou hranou nože, potom zajedeme pod šupiny prsty a odhrnujeme je rukou. Má-li kapr příliš silnou a tuhou kůži, je vhodné odstranit i ji. V tomto případě postupujeme naopak od hlavy k ocasu. Kůži maličko nařízneme, uchopíme ji utěrkou a pomalu stahujeme.
Lína doporučujeme před čištěním na patnáct až dvacet vteřin ponořit do horké vody, abychom odstranili sliz a šupiny šly snáze dolů.
U úhoře a sumce musíme kůži kolem hlavy naříznout a stahovat ji vcelku.
Některé ryby, například okoun nebo candát, mají velmi ostré hřbetní ploutve. Musíme je odstraňovat opatrně, jinak se snadno zraníme.
Nepříjemný bahenní pach u některých ryb odstraníme, promyjeme-li je dobře v silném solném roztoku, pokapeme citrónem a necháme v chladu uležet.
Rybí maso je libové, lehko stravitelné, jemné a chutné, přitom obsahuje plnohodnotné bílkoviny, dodává lidskému organismu fosfor, hořčík a vápník a hlavně obsahuje tuky působící preventivně proti srdečnímu infarktu. Mělo by se proto objevovat v rodinném jídelníčku nejen o vánočních svátcích, ale v průběhu celého roku.
Ryby se u nás nejčastěji připravují smažené. Můžeme je však vařit (nejlépe ve vodní lázni), dusit, péct, grilovat, marinovat i zalévat rosolem.
Mražené ryby rozmrazujeme jen velmi zvolna. Asi dvě hodiny před přípravou je vyjmeme z chladničky a necháme roztát při pokojové teplotě.Nikdy je neklademe ke zdrojům tepla. Jakmile jsou zpola rozmrazené, můžeme začít s jejich úpravou, nemusíme čekat, až úplně rozmrznou. Maso si tak uchová více minerálních i výživných látek a snadněji se krájí.
Rybu čistíme směrem od ocasu k hlavě. Šupiny u ocasu se nejlépe odškrabují tupou hranou nože, potom zajedeme pod šupiny prsty a odhrnujeme je rukou. Má-li kapr příliš silnou a tuhou kůži, je vhodné odstranit i ji. V tomto případě postupujeme naopak od hlavy k ocasu. Kůži maličko nařízneme, uchopíme ji utěrkou a pomalu stahujeme.
Lína doporučujeme před čištěním na patnáct až dvacet vteřin ponořit do horké vody, abychom odstranili sliz a šupiny šly snáze dolů.
U úhoře a sumce musíme kůži kolem hlavy naříznout a stahovat ji vcelku.
Některé ryby, například okoun nebo candát, mají velmi ostré hřbetní ploutve. Musíme je odstraňovat opatrně, jinak se snadno zraníme.
Nepříjemný bahenní pach u některých ryb odstraníme, promyjeme-li je dobře v silném solném roztoku, pokapeme citrónem a necháme v chladu uležet.