Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Jak prodloužit trvanlivost smaltu
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:01.03.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Jak prodloužit trvanlivost smaltu
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Nové smaltované nádobí před použitím naplníme vodou a postavíme na mírný oheň. Když se voda začne vařit, nádobu odstavíme, vodu nevyléváme, ale necháme ji v nádobě vystydnout. Prodloužíme tak trvanlivost smaltu. V nové nádobě můžeme zpevnit smalt také tím, že v ní svaříme litr vody, ve které rozpustíme pět čajových lžiček soli.
Smaltované nádobí nikdy nečistíme nožem a nevyškrabujeme ostrými kovovými předměty, aby se smalt nepoškodil. Také dno smaltované nádoby nesmíme nikdy drhnout. Raději na dno nalijeme trochu vody se sodou nebo s odmašťovacím přípravkem a po chvíli ho umyjeme.
Smaltované nádobí čistíme měkkým hadříkem, na který nasypeme trochu soli. Zůstane-li časem uvnitř v nádobí tmavší odstín, stačí, když v nádobě svaříme vodu se slupkami z kyselých jablek, a nežádoucí zabarvení zmizí.
Výborným prostředkem na čištění smaltovaného nádobí je kašička, kterou si uděláme z jedlé sody a vody. Touto kašičkou potřeme silně zašpiněná místa, potom nádobí omyjeme teplou vodou, opláchneme studenou a vytřeme dosucha. Tento způsob používáme i při čištění hliníkového nádobí. Silně špinavé smaltované nádobí je také možné dobře vyčistit horkým roztokem prací sody, který utvoříme přidáním dvaceti pěti gramů prací sody do jednoho litru vody. Pozor! Myjeme pouze v rukavicích.
Nové smaltované nádobí před použitím naplníme vodou a postavíme na mírný oheň. Když se voda začne vařit, nádobu odstavíme, vodu nevyléváme, ale necháme ji v nádobě vystydnout. Prodloužíme tak trvanlivost smaltu. V nové nádobě můžeme zpevnit smalt také tím, že v ní svaříme litr vody, ve které rozpustíme pět čajových lžiček soli.
Smaltované nádobí nikdy nečistíme nožem a nevyškrabujeme ostrými kovovými předměty, aby se smalt nepoškodil. Také dno smaltované nádoby nesmíme nikdy drhnout. Raději na dno nalijeme trochu vody se sodou nebo s odmašťovacím přípravkem a po chvíli ho umyjeme.
Smaltované nádobí čistíme měkkým hadříkem, na který nasypeme trochu soli. Zůstane-li časem uvnitř v nádobí tmavší odstín, stačí, když v nádobě svaříme vodu se slupkami z kyselých jablek, a nežádoucí zabarvení zmizí.
Výborným prostředkem na čištění smaltovaného nádobí je kašička, kterou si uděláme z jedlé sody a vody. Touto kašičkou potřeme silně zašpiněná místa, potom nádobí omyjeme teplou vodou, opláchneme studenou a vytřeme dosucha. Tento způsob používáme i při čištění hliníkového nádobí. Silně špinavé smaltované nádobí je také možné dobře vyčistit horkým roztokem prací sody, který utvoříme přidáním dvaceti pěti gramů prací sody do jednoho litru vody. Pozor! Myjeme pouze v rukavicích.