Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. |
Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |
Příprava a skladování polévkové zeleniny.
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Příprava a skladování polévkové zeleniny.
5/5
( 1 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Polévkovou zeleninu také můžeme zmrazit. Omytou mrkev, petržel a celer nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky a tři minuty předvaříme. Ve velké míse všechnu zeleninu důkladně promísíme. Pak ji lžící vkládáme do sáčků v jednotlivých dávkách. Takto připravenou zeleninu můžeme v mrazničce skladovat až tři měsíce. Zmrazenou zeleninu vkládáme rovnou do vroucí vody nebo do polévky.
Zeleninu je ale nejvhodnější skladovat syrovou ve sklepě nebo ji zmrazit. V některých letech se ale může stát, že na zahradě sklidíme opravdu bohatou úrodu zeleniny, sklep i mrazničku plnou a stále nám nějaká zelenina zbývá. Můžeme vyzkoušet následující recept na přípravu zeleninové směsi do polévky. Její příprava trvá asi tři hodiny a vydrží nám pět až šest měsíců: Omyjeme, očistíme a nařežeme 3 kg mrkve, 2 kg Cibule, 1 kg petržele, 2 kg rajčat, 1 a půl kg sladké papriky a 1 kg květáku. Všechno semeleme na masovém strojku a přidáme 750 g soli. Promícháme a dáme do půllitrových sklenic a upěchujeme dřevěnou paličkou. Do každe sklemce nalijeme asi centimetrovou vrstvu oleje a uzavřeme ji víčkem. Sterilizujeme čtyřicet minut.
Vařenou zeleninu, kromě květáku, nesmíme dlouho nechávat ve vodě, protože by se zhoršila její chuť. Ihned po uvaření vodu slijeme přes síto a upotřebíme při přípravě jiných pokrmů, třeba polévky. Nemůžeme-li uvařenou zeleninu ihned zkonzumovat, ohřejeme ji později nad párou.
Dáme-li do otevřené sklenice s naloženou zeleninou nahoru strouhaný křen, nebude zelenina plesnivět, a navíc její chuť se značně zlepší.
Polévkovou zeleninu také můžeme zmrazit. Omytou mrkev, petržel a celer nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky a tři minuty předvaříme. Ve velké míse všechnu zeleninu důkladně promísíme. Pak ji lžící vkládáme do sáčků v jednotlivých dávkách. Takto připravenou zeleninu můžeme v mrazničce skladovat až tři měsíce. Zmrazenou zeleninu vkládáme rovnou do vroucí vody nebo do polévky.
Zeleninu je ale nejvhodnější skladovat syrovou ve sklepě nebo ji zmrazit. V některých letech se ale může stát, že na zahradě sklidíme opravdu bohatou úrodu zeleniny, sklep i mrazničku plnou a stále nám nějaká zelenina zbývá. Můžeme vyzkoušet následující recept na přípravu zeleninové směsi do polévky. Její příprava trvá asi tři hodiny a vydrží nám pět až šest měsíců: Omyjeme, očistíme a nařežeme 3 kg mrkve, 2 kg Cibule, 1 kg petržele, 2 kg rajčat, 1 a půl kg sladké papriky a 1 kg květáku. Všechno semeleme na masovém strojku a přidáme 750 g soli. Promícháme a dáme do půllitrových sklenic a upěchujeme dřevěnou paličkou. Do každe sklemce nalijeme asi centimetrovou vrstvu oleje a uzavřeme ji víčkem. Sterilizujeme čtyřicet minut.
Vařenou zeleninu, kromě květáku, nesmíme dlouho nechávat ve vodě, protože by se zhoršila její chuť. Ihned po uvaření vodu slijeme přes síto a upotřebíme při přípravě jiných pokrmů, třeba polévky. Nemůžeme-li uvařenou zeleninu ihned zkonzumovat, ohřejeme ji později nad párou.
Dáme-li do otevřené sklenice s naloženou zeleninou nahoru strouhaný křen, nebude zelenina plesnivět, a navíc její chuť se značně zlepší.