Při nákupu masa dbáme na to, aby bylo čerstvé. Musí mít suchý povrch a jasně červenou barvu. Na řezu je vlhké a nelepkavé, pružné a voní příjemně nakysle. Tuk čerstvého masa je suchý, bílé nebo nažloutlé barvy.
Dříve než koupené maso uložíme do chladničky, musíme ho vybalit z papíru, uložit do porcelánové nebo smaltované nádoby a svrchu přikrýt alobalem nebo mikrotenovým sáčkem.
Při nákupu masa dbáme na to, aby bylo čerstvé. Musí mít suchý povrch a jasně červenou barvu. Na řezu je vlhké a nelepkavé, pružné a voní příjemně nakysle. Tuk čerstvého masa je suchý, bílé nebo nažloutlé barvy.
Dříve než koupené maso uložíme do chladničky, musíme ho vybalit z papíru, uložit do porcelánové nebo smaltované nádoby a svrchu přikrýt alobalem nebo mikrotenovým sáčkem.