Jak oškubat kuře či bažanta?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak oškubat kuře či bažanta?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Na našem trhu se prodávají už oškubaná, vykuchaná, vyčištěná, osekaná a zmrazená kuřata, takzvané brojlery. Pokud dostaneme nebo koupíme čerstvě zaříznutou drůbež, musíme ji oškubat. Kuře nebo slepici před škubáním ponoříme krátce do horké vody, aby se peří uvolnilo. Při škubání nejdříve vytrháme velká pera z ocasu a křídel, potom postupujeme od hlavy dolů. Velká pera vytrháváme po směru jejich růstu. Prsty levé ruky kůži natáhneme, pravou rukou uchopíme několik per najednou a dáváme pozor, aby se při škubání nepotrhala kůže. Oškubanou a očištěnou drůbež musíme ještě opálit nad plamenem, aby se odstranily i poslední zbytky jemného chmýří.

Z pernaté zvěřiny se na našem trhu občas objevují bažanti, které také musíme doma sami oškubat. Bažanta nejprve pověsíme za hlavičku na chladné a dobře větrané místo a necháme několik dní uležet. Před škubáním ho nikdy nespařujeme a při škubání postupujeme od stehen směrem k hlavě a pera vytrháváme proti směru jejich růstu. Pracujeme opatrně, aby se nepoškodila kůže.

Poradit:

s