Jak obohatit polévku.

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak obohatit polévku.

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Všechny polévky zlepšujeme jemně sekanými zelenými natěmi - pažitkou, petrželkou, celerovou natí, libečkem, koprem i dalšími podle možností. Přidáváme je až do hotových polévek. Můžeme přidat i syrovou mladou jarní zeleninu. Musíme ji však nejdřív jemně nastrouhat na struhadle z nerezové oceli nebo z plastické hmoty.

Pro zvýšení chuti i obsahu vitamínu B přidáváme zejména v zimě do polévek čerstvé droždí, které však nejdříve opražíme na malém kousku tuku. Do polévky ho přidáme, až se rozpustí a po okraji nádoby začíná hnědnout. Místo čerstvého droždí můžeme použít droždí sušené.

Chceme-li zvýšit výživnou hodnotu polévky, můžeme do ní přidat mléko, smetanu, čerstvé máslo či trochu strouhaného sýra.

Téměř do všech polévek můžeme přidat žloutek, který ale musíme předem rozšlehat v trošce chladnější polévky a pak teprve vlít do hrnce. Nesmí přejít varem, protože bílkoviny obsažené ve žloutku by se při vyšší teplotě srazily.

Poradit: