Jak na to: Kuchyně > Vaření

Vaření je nedílnou součástí každé domácnosti. Jak věci urychlit, na co si dát pozor a co kdy vyřit, Vám poradí tato stránka. Porovnáme syrové vs. vařené pokrmy a podíváme se také na nejrůznější triky a ty na přípravu svátečních jídel. Objeví se zde také rady, dotazy a odpovědi na jednotlivá jídla, polévky, maso, přílohy atd.

RadaDatum přidáníPoslední radaPočet rad 
Palačinky12.10. 20190
maso na rybí hlavě22.7. 20191.8. 20191
Syrové vs vařené30.1. 20180
Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají?24.8. 201624.8. 20161
Jak připravit mléčné nápoje pro děti?1.3. 201623.6. 20161
Tipy na přípravu svařeného vína.1.3. 201623.6. 20161
Jak dostat ze seschlého citrónu co nejvíce šťávy?1.3. 201623.6. 20162
Jak poznáme, že je dýně zralá?1.3. 201623.6. 20161
Jak na chutné kompoty1.3. 201623.6. 20161
Triky na přípravu čajů1.3. 201623.6. 20161
Jak uvařit klasické kakao?1.3. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při podávání vína1.3. 201623.6. 20161
Všeobecná pravda o ovoci1.3. 201623.6. 20161
Jak na borůvky a jahody?1.3. 201623.6. 20162
Jak můžeme připravit ovoce?1.3. 201623.6. 20161
Tipy a triky na přípravu marmelád1.3. 201623.6. 20161
Tipy na klasickou přípravu kávy.1.3. 201623.6. 20161
Jak si poradit s ořechy.26.2. 201623.6. 20161
Jak na máslo?26.2. 201623.6. 20161
Co dělat, aby se nám dort v troubě nepřipekl?26.2. 201623.6. 20161
Co dělat, aby se nám moučníky nepřipalovaly?26.2. 201623.6. 20161
Co s klesajícími rozinkami?26.2. 201623.6. 20161
Jak na různé druhy těst?26.2. 201623.6. 20161
Zdobení dortů a moučníků26.2. 201623.6. 20161
Jak uvařit rýži a na co si dát pozor.25.2. 201623.6. 20161
Mražená zelenina jako věrný pomocník v kuchyni.25.2. 201623.6. 20161
Jak uvařit mléčnou polévku?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit chuťově zajímavý salát?25.2. 201623.6. 20161
Jak je možné nachystat sýry chutně?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit houby?25.2. 201623.6. 20161
Jak poznat stáří vajec?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit marinádu na kozáky?25.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při smažení vajec?25.2. 201623.6. 20161
Na co se hodí která mouka?25.2. 201623.6. 20161
Proč vařit zeleninu jen krátce?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit palačinky bez hrudek?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit zlatavou cibuli?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit nadýchané kynuté těsto?25.2. 201623.6. 20161
Jaký nůž je nejvhodnější na krájení rajčat?25.2. 201623.6. 20161
Jak připravit nadýchané piškotové těsto?25.2. 201623.6. 20161
Jak správně uvařit různé luštěniny?25.2. 201623.6. 201672
Jak dodat jídlu vitamíny?25.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor při vaření mléka?25.2. 201623.6. 20161
Saláty jako hlavní chod?25.2. 201623.6. 20161
Je tvaroh důležitý pro náš organismus?25.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor než začneme houby připravovat?25.2. 201623.6. 20161
Jak na poctivou domácí šlehačku?25.2. 201623.6. 20161
Jak si zakonzervovat houby?25.2. 201623.6. 20161
Jak uvařit vejce?25.2. 201623.6. 20161
Jak provádět mléčné kvašení hub.25.2. 201623.6. 20162
Jak uchovat v zelenině co nejvíce vitamínů?25.2. 201623.6. 20161
Jaké máme druhy těst?25.2. 201623.6. 20161
Jak zpracovat čerstvý špenát?25.2. 201623.6. 20162
Vychytávky na pečení lívanců.25.2. 201623.6. 20161
Jak dostat z kořenové zeleniny co nejvíce vitamínů?25.2. 201623.6. 20161
Mouka do mléka, nebo mléko do mouky?25.2. 201623.6. 20161
Jak zachovat cenné vitamíny při vaření luštěnin?25.2. 201623.6. 20161
Co dělat s kyselým kysaným zelím?25.2. 201623.6. 20162
Jak se liší příprava různých druhů ryb?24.2. 201623.6. 20161
Jak na ohřev hustých polévek a vývaru.24.2. 201623.6. 20161
Jak poznat stáří kuřete?24.2. 201623.6. 20161
Vaření a dušení masa.24.2. 201623.6. 20161
Pečení krůtího masa24.2. 201623.6. 20161
Jak uvařit brambory?24.2. 201623.6. 20161
Vážíme bez váhy24.2. 201623.6. 20161
Jak zpracovat syrové brambory?24.2. 201623.6. 20161
Jak na perfektní minutky?24.2. 201623.6. 20161
Příprava zeleninových polévek24.2. 201623.6. 20161
Jak na nadýchanou bramborovou kaši?24.2. 201623.6. 20161
Smažení masa24.2. 201623.6. 20161
Houbová polévka podle našich babiček.24.2. 201623.6. 20161
Jak na chutné těstoviny?24.2. 201623.6. 20161
Jak si připravit netradiční pokrmy z masa24.2. 201623.6. 20161
Tipy a triky na krémové polévky24.2. 201623.6. 20161
Co dělat před přípravou rybího masa?24.2. 201623.6. 20161
Co s přesolenou polévkou?24.2. 201623.6. 20161
Vhodné přílohy k rybímu masu.24.2. 201623.6. 20161
Jak zpracovat maso před vařením.24.2. 201623.6. 20161
Jak oškubat kuře či bažanta?24.2. 201623.6. 20161
Jak osmažit kuřecí maso?24.2. 201623.6. 20161
Opečené brambory24.2. 201623.6. 20161
Tipy na pečení masa24.2. 201623.6. 20161
Jak připravit chutný vývar?24.2. 201623.6. 20161
Jak na hranolky?24.2. 201623.6. 20161
Jak připravit chutné mleté maso?24.2. 201623.6. 20161
Jak na luštěninové polévky.24.2. 201623.6. 20161
Halušky a noky24.2. 201623.6. 20161
Příprava jater24.2. 201623.6. 20161
Jak obohatit polévku.24.2. 201623.6. 20161
Další rady pro přípravu masa.24.2. 201623.6. 20161
Na co si dát pozor připřípravě rybích polévek24.2. 201623.6. 20161
Jak připravit chutnější houby29.8. 201529.8. 20152
Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu29.8. 201523.6. 20164
Jak snadno oloupat cibuli11.8. 201523.6. 20161
Jak ohřát maso 9.8. 201523.6. 20161
Čím zahustit omáčku nebo polévku9.8. 201529.8. 20152
Křupavý bramborák9.8. 201523.6. 20161
Čím dochutit omáčku9.8. 201523.6. 20161