Co dělat, aby se nám moučníky nepřipalovaly?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:26.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Co dělat, aby se nám moučníky nepřipalovaly?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Bábovky i další výrobky z mouky pečené ve formě se obtížně vyklápějí. Stačí formu obrátit a položit na ni utěrku namočenou ve studené vodě. Vzniklé páry pomohou oddělit výrobek od formy bez poškození.

Pečeme-li drobné cukroví, například vánoční pečivo, a potřebujeme- li plech víckrát za sebou, nikdy ho nemyjeme vodou, ale pouze dobře očistíme papírovým ubrouskem, a je-li zapotřebí, znovu potřeme tukem.

Pečeme-li pečivo z těsta obsahujícího našlehané vaječné bílky, například pusinky nebo kokosky, plech nemastíme, ale potřeme ho svíčkou. 

Koláč je snazší porcovat za studena, ale musíme-li přece jen rozkrojit horký koláč, namočíme nůž do horké vody. Také nadýchaný piškot bychom měly krájet teplým nožem

Poradit: