Jak připravit palačinky bez hrudek?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:25.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak připravit palačinky bez hrudek?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Při přípravě těsta na palačinky se někdy méně zkušeným hospodyním dělají v těstě hrudky. Musíme vždy střídavě přidávat část mouky a tekutiny tak, aby vzniklo hustší těsto, ve kterém se hrudky rozmíchají. Toto těsto dále ředíme. Postupujeme od hustšího těsta k řidšímu.

Když do těsta na palačinky přidáme trochu sodovky nebo rumu, budou palačinky nadýchanější.

Těsto pak musíme nechat odpočinout, aby mouka nabobtnala.

První palačinka nebo lívanec se obyčejně potrhá. Když se pánev dobře prohřeje a promastí, další palačinky a lívance se už netrhají. Těsto na palačinky raději vůbec nesladíme, aby se nepřipalovalo. Úplně stačí, potřeme-li hotové palačinky marmeládou, sladkým tvarohem nebo šlehačkou.

Poradit: