Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Celoroční úsporné venkovní vířivky od Villeroy & Boch a také originál Jacuzzi vířivé vany. |
Digitalizace VHS a převod VHS nejen Praha, Ostrava, Olomouc, Brno.. a také Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku na profesionálních VHS videopřehrávačích. |
Jak uvařit vejce?
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:25.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Jak uvařit vejce?
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Přidáme-li trochu octa a soli do vody, ve které budeme vařit vejce, nevytečou ta případně prasklá. Prasklinu také můžeme předem přetřít citrónem a vajíčko opatrně vložit do horké, ale nikoliv vařící vody. Doporučuje se také skořápku na vypouklém konci středně silnou jehlou propíchnout.
Vaříme-li vajíčko na silném ohni, je bílek příliš tvrdý a žloutek měkký. Při příliš mírném varu bude tvrdý žloutek a bílek se bude drolit.
Šedozelené zbarvení žloutku u natvrdo vařených vajec svědčí o tom, že byla vařena nesprávně, to znamená příliš dlouhou dobu.
Uvedeme si dva způsoby, jak připravíme vejce lahodné chuti a nezničíme hodnotné živiny.
V hlubším hrnku uvedeme do varu litr vody. Použijeme vejce pokojové teploty a opatrně je (čtyři až osm) vložíme do vroucí vody. Přikryjeme pokličkou a uvedeme znovu do varu, ale nenecháme vařit déle než pět až deset vteřin. Hrnec stáhneme z hořáku a vejce ponecháme v horké vodě stát. Za osm minut vyjmeme vejce uvařená naměkko, za dvacet pět minut nebo po vychladnutí vody budou vajíčka natvrdo.
Při druhém způsobu použijeme stejné množství vody i vajec jako v předcházejícím případě. Vejce vložíme do studené vody, zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme také pět vteřin. Ihned vyjmutá vejce jsou naměkko, po dvaceti minutách budou natvrdo.
Vajíčka uvařená natvrdo půjdou snadno oloupat, když je nejdříve naťukneme, na chvilku ponoříme do studené vody a pak teprve loupeme.
Vařené vajíčko snadno rozlišíme od syrového, když ho na stole roztočíme. Vařené vajíčko se otáčí rychle a dlouho, syrové se po dvou až třech obratech zastaví.
Vajíčko uvařené naměkko bude i za několik dní chutné, ohřejeme- li ho před jídlem patnáct až dvacet vteřin ve vroucí vodě.
Přidáme-li trochu octa a soli do vody, ve které budeme vařit vejce, nevytečou ta případně prasklá. Prasklinu také můžeme předem přetřít citrónem a vajíčko opatrně vložit do horké, ale nikoliv vařící vody. Doporučuje se také skořápku na vypouklém konci středně silnou jehlou propíchnout.
Vaříme-li vajíčko na silném ohni, je bílek příliš tvrdý a žloutek měkký. Při příliš mírném varu bude tvrdý žloutek a bílek se bude drolit.
Šedozelené zbarvení žloutku u natvrdo vařených vajec svědčí o tom, že byla vařena nesprávně, to znamená příliš dlouhou dobu.
Uvedeme si dva způsoby, jak připravíme vejce lahodné chuti a nezničíme hodnotné živiny.
V hlubším hrnku uvedeme do varu litr vody. Použijeme vejce pokojové teploty a opatrně je (čtyři až osm) vložíme do vroucí vody. Přikryjeme pokličkou a uvedeme znovu do varu, ale nenecháme vařit déle než pět až deset vteřin. Hrnec stáhneme z hořáku a vejce ponecháme v horké vodě stát. Za osm minut vyjmeme vejce uvařená naměkko, za dvacet pět minut nebo po vychladnutí vody budou vajíčka natvrdo.
Při druhém způsobu použijeme stejné množství vody i vajec jako v předcházejícím případě. Vejce vložíme do studené vody, zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme také pět vteřin. Ihned vyjmutá vejce jsou naměkko, po dvaceti minutách budou natvrdo.
Vajíčka uvařená natvrdo půjdou snadno oloupat, když je nejdříve naťukneme, na chvilku ponoříme do studené vody a pak teprve loupeme.
Vařené vajíčko snadno rozlišíme od syrového, když ho na stole roztočíme. Vařené vajíčko se otáčí rychle a dlouho, syrové se po dvou až třech obratech zastaví.
Vajíčko uvařené naměkko bude i za několik dní chutné, ohřejeme- li ho před jídlem patnáct až dvacet vteřin ve vroucí vodě.