Vhodné přílohy k rybímu masu.

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Vhodné přílohy k rybímu masu.

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Chuť sledě se podstatně zlepší, když ho před smažením namočíme do čaje nebo do mléka. I jiné druhy smažených ryb budou chutnější, namočíme-li je nejdříve do mléka nebo potřeme smetanou a potom teprve obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji. Aby se tuk nerozstřikoval a ryba se lépe osmažila, můžeme pánev přikrýt obráceným kovovým cedníkem, nemáme-li k tomu účelu vyráběnou speciální síťku.

Při smažení ryb vzniká nepříjemný zápach. Odstraníme ho, smažíme-li zároveň očištěný a na malé kousky nakrájený brambor.

K rybě vařené, pečené nebo grilované můžeme podávat různé omáčky jednak teplé, připravené na bešamelovém základu přidáním koření či zeleniny, nebo studené, jako je tatarská, remuládová, brusinková, hořčicová a další.

Jako přílohu k rybím pokrmům podáváme brambory v rozličné úpravě - vařené, pečené, smažené, hranolky, bramborovou kaši, různé bramborové saláty s majonézou i bez ní, a také zeleninové saláty. Hodí se však i různě upravená rýže, například šunková, karí, se sýrem, výborná je rovněž indická rýže, ochucená skořicí, mletým hřebíčkem a karamelovým cukrem.

 

Poradit: