Jak připravit chutné mleté maso?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak připravit chutné mleté maso?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Maso určené k přípravě mletých pokrmů musíme nejdříve dobře umýt ve studené vodě, odblanit, nakrájet na kousky a dvakrát umlít na masovém strojku. Poprvé meleme pouze samotné maso, podruhé maso s houskou a dalšími přísadami, například cibulí.

Mícháme maso libové a tučnější, nejlépe hovězí a vepřové nebo uzené, aby byl pokrm šťavnatý.

Do sekané raději přidáváme tvrdou housku, čerstvé pečivo je nevhodné. Strouhanka nejen zvětší objem sekané, ale pohltí i masovou šťávu a dodá pokrmům z mletého masa kyprost. Tvrdé housky nejdříve nakrájíme nebo rozdrobíme, namočíme do mléka a pak přidáme do sekané. Místo housek můžeme přidat ovesné vločky.

Je-li syrová sekaná příliš suchá, můžeme do ní přidat trochu masového vývaru nebo mléka.

Masové karbanátky budou chutnější, přidáme-li do sekané stejné množství syrové a lehce osmažené cibulky a trošku jemně nastrouhaného syrového bramboru. Chceme-li, aby karbanátky byly obzvlášť jemné, musíme je asi jednu až dvě hodiny před smažením potřít směsí octa a oleje.

Poradit:

s