Jak dostat ze seschlého citrónu co nejvíce šťávy?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:01.03.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak dostat ze seschlého citrónu co nejvíce šťávy?

Admin 23.června 2016 napsal:

Citróny mají vysoký obsah vitamínu C, proto jejich šťávu používáme hlavně na přípravu nápojů. Přidáváme-li citrón do čaje, musíme si uvědomit, že ztratí vlivem teploty, ale především složek, které čaj obsahuje, všechen vitamín C. Citrónovou šťávu také přidáváme do zálivek na ovocné a zeleninové saláty a do některých omáček.

Chceme-li získat z vyschlých citrónů a pomerančů více šťávy, musíme je na noc ponořit do studené vody. Šťávu z citrónu musíme vymačkávat velmi opatrně, aby se neporušila bílá slupka, protože šťáva by pak byla nahořklá. Chceme-li z citrónu získat co nejvíce šťávy, musíme ho před mačkáním ponořit na pět minut do horké vody, nebo dlaní přitlačit a několikrát proválet po tvrdé podložce. Citrónová a pomerančová kůra má sice vyšší obsah vitamínu C než samotné plody, ale vzhledem k tomu, že je prakticky vždy ošetřena chemickými prostředky, nesmíme ji používat do pečiva ani do omáček. Je zdraví škodlivá.

Poradit: