Na co si dát pozor při smažení vajec?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:25.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Na co si dát pozor při smažení vajec?

Admin 23.června 2016 napsal:

Také míchaná vajíčka připravujeme pouze z čerstvých vajec. Vejce nejdříve osolíme a rozšleháme vidličkou v hrnečku, vlijeme na rozehřátý tuk. Smažíme je na mírném ohni za stálého míchání. Chceme-li, aby míchaná vajíčka byla zvláště jemná, rozšleháme je předem s troškou smetany nebo mléka (jedna lžička na jedno vejce).

Sázená vejce smažíme na mírném ohni, aby bílek nebyl příliš tvrdý a nepřichytával se. Solíme, až když jsou vejce hotová. 

Chceme-li, aby vaječná omeleta byla hodně bohatá a nadýchaná, přidáme na jedno vejce lžíci mléka nebo smetany a dobře našleháme.

Poradit: