Na co si dát pozor při vaření mléka?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:25.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Na co si dát pozor při vaření mléka?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Mléko svařujeme v nádobě k tomu určené, která se na nic jiného nepoužívá. Nejlépe je používat speciální nádobu s dvojitým dnem, kde je dutina vyplněna vodou.

Nemáme-li speciální nádobu, vypláchneme před vařením hrnec chladnou vodou nebo položíme na dno převrácený talířek či mističku. Při vaření mléko občas zamícháme.

Mléko při svařování "neuteče", potřeme-li okraje nádoby, ve které ho svařujeme, tukem.

Připálené mléko nikdy nemícháme. Okamžitě ho přelijeme do čisté nádoby a znovu převaříme. Nepříjemnou chuť z něho odstraníme, nasypeme-li do něho trochu soli a nádobu s mlékem postavíme do studené vody.

Mléko při svařování necháme pouze vzkypět a hned je zchladíme· Dlouhým vařením se znehodnocují bílkoviny a z minerálních látek se tvoří hůře rozpustné sloučeniny.

Kdo nemá rád mléko, měl by ho nahradit mléčnými výrobky, především jogurtem. Bílý neochucený jogurt můžeme použít do omáček, do zeleninových salátů nebo jím můžeme nastavit majonézu.

Poradit: