Jak udržet kořenovou zeleninu čerstvou i přes zimu.

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak udržet kořenovou zeleninu čerstvou i přes zimu.

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Ukládáme-li zeleninu, nejdříve ji musíme jako ovoce pečlivě přebrat, protože jediný zkažený plod může znehodnotit celou zásobu. Nejvhodnější teplota pro skladování mrkve je asi 2°C. Odřízneme nať a mrkev ukládáme do bedničky s vlhkým pískem. Až do prvních mrazů můžeme mít bedničku doma na balkóně, potom ji přeneseme do sklepa. Písek musíme stále zvlhčovat. Mrkev můžeme skladovat ve sklepě nebo ve spižírně i několik měsíců, postříkáme-li ji vodou, v níž jsme nechali vyluhovat slupku cibule.

Také řepu, brukev a černou ředkev můžeme uložit do bedničky s pískem, ale v tomto případě musí být písek naprosto suchý.

Poradit: