Jak dodat jídlu vitamíny?

Napsal/a:{neznám}
Přidáno:25.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak dodat jídlu vitamíny?

0/5
   ( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:

Mnohými zeleninovými druhy můžeme zvyšovat vitamínovou hodnotu jiných pokrmů, například přídavkem zelených natí, křenu, pórku, cibule, rajčatového protlaku nebo šťávy, nastrouhané čerstvé, zmrazené či sterilované zeleniny.

Křen obsahuje mnoho vitamínů a biologicky aktivních látek, které ničí mikroby, proto je cenným obohacením jídelníčku. Ale strouhat křen je nepříjemné, protože dráždí oči. Abychom tomu zabránily, stačí uložit křen před strouháním na nějakou dobu do chladničky. Křen můžeme také mlít na masovém strojku. Aby nám neslzely oči, meleme křen do polyetylénového sáčku, který navlékneme na hlavu strojku a upevníme gumičkou. Nastrouhaný křen nezčerná, pokapeme-li ho citrónovou šťávou nebo octem a dobře promícháme.

Poradit: