Na této stránce naleznete rady, které Vám pomohou při případných potížích v kuchyni. Stejně tak rady, které Vám pomohou ozvláštnit jídelníček nebo vylepšit dezerty. Dále se podíváme na problémy s lednicí a stále špinavé a neumyté nádobí nebo na tipy na klasickou přípravu kávy.
| Rada | Datum přidání | Poslední rada | Počet rad | |
|---|
| Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu | 29.8. 2025 | 23.6. 2016 | 4 | |
| Jak snadno oloupat cibuli bez slz | 11.8. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak vyčistit mikrovlnku | 9.8. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak dlouho vydrží pečené kuře v lednici? | 24.7. 2025 | | 0 | |
| Jak změkčit tvrdou vodu? | 13.7. 2025 | | 0 | |
| Jak netupit nože? | 13.7. 2025 | | 0 | |
| Jak odstranit vodní kámen? | 13.7. 2025 | | 0 | |
| Jak vyčistit troubu od připálenin | 13.7. 2025 | | 0 | |
| Jak vyrobit domácí Jerky | 11.7. 2025 | | 0 | |
| Jak udit maso? | 11.7. 2025 | | 0 | |
| Jak rozehřát zkrystalizovaný med | 11.7. 2025 | | 0 | |
| Jak udit ryby? | 11.7. 2025 | | 0 | |
| Jak vyleštit zakalené sklenice z myčky? | 28.6. 2025 | 11.8. 2015 | 1 | |
| Tip, jak uchovat déle mléko v horkých dnech | 24.4. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak se zbavit škůdců v mouce? | 24.4. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat chleba? | 24.4. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak správně skladovat med? | 23.4. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak poznat čerstvé a dobré maso? | 23.4. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uchovat čerstvé maso mimo ledničku více dní? | 23.4. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak dlouho skladovat vařené, pečené a dušené maso? | 23.4. 2025 | 23.6. 2016 | 3 | |
| Jak správně skladovat cukr? | 23.4. 2025 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Bylinky slouží ke všemu | 1.3. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak se zbavit zápachu z cibule a česneku | 1.3. 2025 | 23.6. 2016 | 8 | |
| Jak odstranit připáleniny na nádobí? | 1.3. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak vyčistit nádoby s úzkým hrdlem | 1.3. 2025 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Jak vyčistit konvici na vodu? | 1.3. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak odstranit nepříjemné pachy | 1.3. 2025 | 23.6. 2016 | 3 | |
| V čem vařit zeleninu? | 24.2. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jaké ovoce je vhodné k uskladnění? | 24.2. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zachovat vejce čerstvá. | 24.2. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak nabrousit nože? | 24.2. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak udržet kořenovou zeleninu čerstvou i přes zimu. | 24.2. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit chutný vývar? | 24.2. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co je tlakový hrnec alias papiňák? | 24.2. 2025 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Palačinky | 12.10. 2024 | | 0 | |
| Zápach v lednici | 25.8. 2024 | 25.8. 2016 | 1 | |
| Jak rozvázat uzly | 25.8. 2024 | 25.8. 2016 | 1 | |
| Co je sous vide | 8.8. 2024 | | 0 | |
| Maso na rybí hlavě | 22.7. 2024 | 1.8. 2019 | 1 | |
| Co to jsou baflerky do polévky | 7.2. 2024 | 22.2. 2017 | 1 | |
| Olej a ostatní až na rozpálenou pánev? | 4.2. 2024 | 27.3. 2019 | 1 | |
| Syrové vs vařené | 30.1. 2018 | | 0 | |
| Co udělat se stále páchnoucí skvrnou? | 19.3. 2017 | | 0 | |
| Jak vyčistit litinové pánve? | 25.8. 2016 | 25.8. 2016 | 1 | |
| Slyšela jsem, že některá jídla nejsou tak zdravá, jak se zdají? | 24.8. 2016 | 24.8. 2016 | 1 | |
| Jak na borůvky a jahody? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Jak na lesklé skleněné nádobí? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak můžeme připravit ovoce? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak správně čistit příbor. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Tipy a triky na přípravu marmelád | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak vyčistit špatně omyvatelné kuchyňské potřeby. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Tipy na klasickou přípravu kávy. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak udržovat dřevěné nádobí čisté? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit mléčné nápoje pro děti? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Tipy na přípravu svařeného vína. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zbavit nůž nepříjemného zápachu? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak dostat ze seschlého citrónu co nejvíce šťávy? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Jak vyčistit zahnědlé nádobí z varného skla? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 4 | |
| Jak poznáme, že je dýně zralá? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na chutné kompoty | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Triky na přípravu čajů | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak vyčistit měděné nádobí? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uvařit klasické kakao? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| I odpadkový koš chce občas umýt. | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co si dát pozor při podávání vína | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zabránit praskání sklenic? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak se zbavit zápachu v troubě? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak dokonale umýt mísu, ve které bylo těsto? | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Všeobecná pravda o ovoci | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak prodloužit trvanlivost smaltu | 1.3. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak si poradit s ořechy. | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na máslo? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co dělat, aby se nám dort v troubě nepřipekl? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co dělat, aby se nám moučníky nepřipalovaly? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co s klesajícími rozinkami? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na různé druhy těst? | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Zdobení dortů a moučníků | 26.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uchovat v zelenině co nejvíce vitamínů? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jaké máme druhy těst? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zpracovat čerstvý špenát? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Vychytávky na pečení lívanců. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak dostat z kořenové zeleniny co nejvíce vitamínů? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zachovat cenné vitamíny při vaření luštěnin? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Mouka do mléka, nebo mléko do mouky? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co dělat s kyselým kysaným zelím? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Jak uvařit rýži a na co si dát pozor. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Mražená zelenina jako věrný pomocník v kuchyni. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uvařit mléčnou polévku? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit chuťově zajímavý salát? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak je možné nachystat sýry chutně? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit houby? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak poznat stáří vajec? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit marinádu na kozáky? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co si dát pozor při smažení vajec? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co se hodí která mouka? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Proč vařit zeleninu jen krátce? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit palačinky bez hrudek? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit zlatavou cibuli? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit nadýchané kynuté těsto? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jaký nůž je nejvhodnější na krájení rajčat? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak správně uvařit různé luštěniny? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 72 | |
| Jak připravit nadýchané piškotové těsto? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak dodat jídlu vitamíny? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co si dát pozor při vaření mléka? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Saláty jako hlavní chod? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Je tvaroh důležitý pro náš organismus? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co si dát pozor než začneme houby připravovat? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na poctivou domácí šlehačku? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak si zakonzervovat houby? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uvařit vejce? | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak provádět mléčné kvašení hub. | 25.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Jak osmažit kuřecí maso? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Křen snese i mráz. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co dát pozor při uskladňování hub. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zpracovat maso před vařením. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Opečené brambory | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zachovat olej co nejdéle čerstvý. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Tipy na pečení masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Halušky a noky | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co si dát pozor při používání různého nádobí. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na hranolky? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit chutné mleté maso? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uskladnit hrušky? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Příprava jater | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uskaldnit tuzemské ovoce? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Uskladnění natí. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Další rady pro přípravu masa. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na citróny? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na luštěninové polévky. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak se liší příprava různých druhů ryb? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na česnek a cibuli. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Je fialová barva u kompotů přirozená? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak obohatit polévku. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak poznat stáří kuřete? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Skladování salátových okurek. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Správné skladování ořechů. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co si dát pozor připřípravě rybích polévek | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Pečení krůtího masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Sušená zelenina patří do sucha | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uchovat kvasnice déle čerstvé. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 11 | |
| Jak na ohřev hustých polévek a vývaru. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co jak uskladnit. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uvařit brambory? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat máslo i v horké dny? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Vaření a dušení masa. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zpracovat syrové brambory? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uskladnit sádlo? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 2 | |
| Jak na perfektní minutky? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na chutné těstoviny? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uskladnit jablka? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co když v kuchyni chybí trychtýř? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak na nadýchanou bramborovou kaši? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Možné nebezpečí při skladování brambor. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Smažení masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Na co si dát pozor při uskladňování malvic. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Vážíme bez váhy | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uskladnit petržel? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak si připravit netradiční pokrmy z masa | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zamrazit drobnější ovoce? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Příprava zeleninových polévek | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co dělat před přípravou rybího masa? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak si zachovat listovou zeleninu i v zimních měsících? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat banány? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Houbová polévka podle našich babiček. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Vhodné přílohy k rybímu masu. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Zachování čerstvých paprik, rajčat a baklažánu. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak si uskladnit čerstvé olivy? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Tipy a triky na krémové polévky | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak oškubat kuře či bažanta? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Příprava a skladování polévkové zeleniny. | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak si uskladnit sůl? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Co s přesolenou polévkou? | 24.2. 2016 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak připravit chutnější houby | 29.8. 2015 | 29.8. 2015 | 2 | |
| Jak odstranit česnekový zápach z rukou | 29.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak vyčistit křišťálové sklenice | 29.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Křupavý bramborák | 9.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Čím dochutit omáčku | 9.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak ohřát maso | 9.8. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Čím zahustit omáčku nebo polévku | 9.8. 2015 | 29.8. 2015 | 2 | |
| Kde skladovat tvaroh? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak udržet sýr brynzu déle čerstvou? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Tip, jak uchovat chléb čerstvý | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak zlepšit aroma čaje? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uchovat piškoty, koláče a cukroví neoschnuté? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uskladňovat šťávy, mošty a víno? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Poškozené či zkažené konzervy | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak správně uchovávat mléko? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat sušené a kondenzované mléko? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat sýr? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat a před čím chránit mouku? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| TIP ! Jak proměnit tvrdý chléb na čerstvý? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat kávu? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat sypaný čaj? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uschovat načatou konzervu? | 24.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Zmražení syrového masa | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Maso na minutku | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uchovat uzené maso a salámy čerstvé? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak uchovat masový vývar pro další zpracování? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak skladovat konzervy? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Do kdy spotřebovat domácí masové konzervy? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Proč nelze mleté maso dlouho skladovat? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jak poznáme čerstvou rybu? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Kontrolovat datum spotřeby konzervy! | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Jaké kompoty neuskladňovat déle než 1 rok? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |
| Je zcukernatělý med závadný? | 23.4. 2015 | 23.6. 2016 | 1 | |