Jak na ostružiník morušku a dá se nějak zpracovat v kuchyni?

Napsal/a:Sandra
Přidáno:18.08.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí


Rady pro: Jak na ostružiník morušku a dá se nějak zpracovat v kuchyni?

0/5
   ( 0 hlasů)
Janek 18.srpna 2016 napsal:
Ostružiník moruška, moruška (Rubus chamaemorus), tato vytrvalá rostlina má plazivý oddenek, ze kterého vyrůstají výběžky. Květy morušky vyrůstají jednotlivě, netvoří květenství. Má laločnaté listy se 3 - 5 zakulacenými laloky a se zubatým okrajem. Nezralé plody jsou červené, po dozrání získají jantarově žlutý odstín. Domorodci je na podzim sbírají a ukládají si jich velké zásoby k zimnímu použití. Plody (souplodí drobných peckoviček) se jí jako jahody, s cukrem a se smetanou, nebo se používají na koláče a sušenky - mají velmi vysoký obsah vitaminu C a pokud je zmrazíte, jejich výživná hodnota se tím téměř nesníží.

Poradit: