Co je tzv. PAČULI?



Pačuli (Pogostemon cablin) je tropická bylina z čeledi hluchavkovitých, ze které se destilací listů získává silně aromatický esenciální olej, hojně využívaný v parfumerii.

Co o ní vědět

  • Pochází z jihovýchodní Asie.

  • Vůně pačuli je zemitá, těžká a výrazná, oblíbená zejména v alternativní a přírodní kosmetice.

Pačuli je tedy jak samotná rostlina, tak běžně používaný název pro její vonný olej.

Další rady na téma: Co je tzv. PAČULI?

Sandy 20.července 2016 napsal:
Pačuli (Pogostemon patchouli) je východoindický polokeř z čeledi hluchavkovitých. Vonný
olej z rostliny je oblíbenou přísadou do parfémů.


Přidej radu k tématu:


s