Mražená zelenina jako věrný pomocník v kuchyni.



Další rady na téma: Mražená zelenina jako věrný pomocník v kuchyni.

Admin 23.června 2016 napsal:

Mražená zelenina nám v kuchyni ušetří mnoho práce, protože je už očištěná, nakrájená a často je i předvařená. Nemáme- li však mrazničku, nikdy ji nekupujeme do zásoby, protože stačí, aby jen trochu změkla, a kazí se i znehodnocuje mnohem rychleji než čerstvá zelenina.

Mrazenou zeleninu, například zelený hrášek, rajčata nebo zeleninovou směs, nerozmrazujeme, ale co nejrychleji tepelně zpracujeme. Při rozmrazení by ztratila značné množství vitamínu C a také její vzhled by se podstatně zhoršil.

Sušenou zeleninu musíme nejdříve dobře propláchnout, potom namočit do vody a v téže vodě vařit.



Přidej radu k tématu:

s