Digitalizace VHS, Převod VHS kazet,skenování diapozitivů a převod kamerových kazet. Digitalizace kazet Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku. Remastering videa a obrazu. Videopřehrávač VHS |
Bankovnictví online - KB, Moneta, ČSOB, George a přihlášení se do bankovnictví online. |
Rady pro domácnost - jak, co, kdy, kde, proč ptejte se lidí i umělé inteligence (Chat GPT) |
Check your crypto seed to make sure it is completely safe and unique! That’s where seed verification tools come into play. |
Zeleninové polévky připravujeme těsně před podáváním na stůl. Necháme-li zeleninovou polévku stát tři hodiny, množství vitamínů se v ní sníží o celou polovinu.
Zeleninovou polévku vaříme pouze v nádobě z nerezavějící oceli nebo ve smaltované nádobě s nepoškozeným smaltem, vždy přikryté, aby ztráta vitamínů byla co nejmenší. Kombinujeme různé druhy zeleniny a dáváme pozor, aby nepřevládala mrkev, protože polévka by pak měla mírně nasládlou chuť.
Zeleninová polévka bude chutnější, aromatičtější i hodnotnější, když mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, kapustu a cibuli na nudličky, osmažíme je nejdříve na tuku a teprve potom zalijeme vodou a dáme vařit.
Do zeleninových polévek dáváme jen malé množství koření nebo se raději vůbec bez něho obejdeme, protože polévky samy jsou dostatečně aromatické. To ostatně platí i pro masové vývary, v nichž koření nikdy nesmí přehlušit jejich přirozenou chuť a vůni.
Přidáme-li do polévky rajčata, můžeme je nejdříve zlehka osmažit na tuku, jejich chuť pak více vynikne. Předtím je vždy oloupeme.