Příprava zeleninových polévek



Další rady na téma: Příprava zeleninových polévek

Admin 23.června 2016 napsal:

Zeleninové polévky připravujeme těsně před podáváním na stůl. Necháme-li zeleninovou polévku stát tři hodiny, množství vitamínů se v ní sníží o celou polovinu.

Zeleninovou polévku vaříme pouze v nádobě z nerezavějící oceli nebo ve smaltované nádobě s nepoškozeným smaltem, vždy přikryté, aby ztráta vitamínů byla co nejmenší. Kombinujeme různé druhy zeleniny a dáváme pozor, aby nepřevládala mrkev, protože polévka by pak měla mírně nasládlou chuť.

Zeleninová polévka bude chutnější, aromatičtější i hodnotnější, když mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, kapustu a cibuli na nudličky, osmažíme je nejdříve na tuku a teprve potom zalijeme vodou a dáme vařit.

Do zeleninových polévek dáváme jen malé množství koření nebo se raději vůbec bez něho obejdeme, protože polévky samy jsou dostatečně aromatické. To ostatně platí i pro masové vývary, v nichž koření nikdy nesmí přehlušit jejich přirozenou chuť a vůni.

Přidáme-li do polévky rajčata, můžeme je nejdříve zlehka osmažit na tuku, jejich chuť pak více vynikne. Předtím je vždy oloupeme.



Přidej radu k tématu:

s