Digitalizace VHS, Převod VHS kazet,skenování diapozitivů a převod kamerových kazet. Digitalizace kazet Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku. Remastering videa a obrazu. Videopřehrávač VHS |
Bankovnictví online - KB, Moneta, ČSOB, George a přihlášení se do bankovnictví online. |
Rady pro domácnost - jak, co, kdy, kde, proč ptejte se lidí i umělé inteligence (Chat GPT) |
Check your crypto seed to make sure it is completely safe and unique! That’s where seed verification tools come into play. |
Ovoce je významný zdroj vitamínů, především vitamínu C, ale i nerostných a dalších výživných látek. Nejvíce vitamínu C obsahují citrusové plody, černý a červený rybíz, lesní plody, angrešt, jahody a šípky. Protože je vitamín C citlivý na světlo, teplo a okysličování, konzumujeme ovoce především v syrovém stavu.
Všechno ovoce musíme před použitím dobře omýt. Nikdy ho nemáčíme, aby se nezničily vitamíny, ale pečlivě oplachujeme pod proudem studené vody. Pevné větší plody ještě vytřeme dosucha čistou utěrkou. Jahody, maliny, rybíz a další drobné měkké plody proplachujeme na sítu a necháme dobře odkapat.
U nás jsou nejrozšířenějším ovocem jablka, která můžeme konzumovat prakticky celý rok. Před použitím je omyjeme, ale neloupáme, protože tím se ochuzujeme o vitamíny. Navíc oloupané jablko rychle hnědne a ztratí další část cenných vitamínů. Pokud musíme slupku oloupat, nevyhazujeme ji, ale můžeme ji usušit a použít na přípravu čaje.