Digitalizace VHS, Převod VHS kazet,skenování diapozitivů a převod kamerových kazet. Digitalizace kazet Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku. Remastering videa a obrazu. Videopřehrávač VHS |
Bankovnictví online - KB, Moneta, ČSOB, George a přihlášení se do bankovnictví online. |
Rady pro domácnost - jak, co, kdy, kde, proč ptejte se lidí i umělé inteligence (Chat GPT) |
Check your crypto seed to make sure it is completely safe and unique! That’s where seed verification tools come into play. |
Citróny mají vysoký obsah vitamínu C, proto jejich šťávu používáme hlavně na přípravu nápojů. Přidáváme-li citrón do čaje, musíme si uvědomit, že ztratí vlivem teploty, ale především složek, které čaj obsahuje, všechen vitamín C. Citrónovou šťávu také přidáváme do zálivek na ovocné a zeleninové saláty a do některých omáček.
Chceme-li získat z vyschlých citrónů a pomerančů více šťávy, musíme je na noc ponořit do studené vody. Šťávu z citrónu musíme vymačkávat velmi opatrně, aby se neporušila bílá slupka, protože šťáva by pak byla nahořklá. Chceme-li z citrónu získat co nejvíce šťávy, musíme ho před mačkáním ponořit na pět minut do horké vody, nebo dlaní přitlačit a několikrát proválet po tvrdé podložce. Citrónová a pomerančová kůra má sice vyšší obsah vitamínu C než samotné plody, ale vzhledem k tomu, že je prakticky vždy ošetřena chemickými prostředky, nesmíme ji používat do pečiva ani do omáček. Je zdraví škodlivá.