Digitalizace VHS, Převod VHS kazet,skenování diapozitivů a převod kamerových kazet. Digitalizace kazet Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku. Remastering videa a obrazu. Videopřehrávač VHS |
Bankovnictví online - KB, Moneta, ČSOB, George a přihlášení se do bankovnictví online. |
Rady pro domácnost - jak, co, kdy, kde, proč ptejte se lidí i umělé inteligence (Chat GPT) |
Check your crypto seed to make sure it is completely safe and unique! That’s where seed verification tools come into play. |
Roztíráme-li žloutky s cukrem, musíme žloutky postueně pomalu lít do cukru. Nikdy nesypeme cukr do žloutků. Žloutky s cukrem se rychleji roztírají na teplém místě. Dbáme na to, aby žloutky měly pokojovou teplotu.
Přidáme-li před přípravou piškotového těsta do žloutků špetku soli, bude nadýchanější. Při přípravě piškotového těsta nesmíme míchat mouku se žloutky rozetřenými s cukrem déle než patnáct vteřin, Jinak si těsto sedne a piškot bude tvrdý.
Před šleháním sněhu by bílky měly být nejméně hodinu na chladném místě. Sníh šleháme až těsně před přidáváním do těsta. Začínáme šlehat nejprve pomalu, a postupně zrychlujeme. Šlehání nesmíme přerušit, dokud se neutvoří sníh. Pěna je hotová, když bílky třikrát zvětšily svůj objem a sníh tvoří tuhé špičky.
Přidáme-li před šleháním do bílků špetku soli, půjdou mnohem snadněji ušlehat.
Na sníh z bílků používáme pouze čerstvá vajíčka. Stane-li se nám, že musíme použít vejce, která byla už delší dobu uskladněna, musíme do nich přidat trošku studené vody. Počítáme se lžičkou vody na jedno vejce.
Šlehání bílků znesnadňují sebenepatrnější stopy žloutku nebo tuk na stěnách nádoby, proto je ideální mít na šlehání sněhu speciální nádobu, kterou nepoužíváme na nic jiného.
Používáme-li šlehač nejen na šlehání bílků, ale také na šlehání smetany, šlehačky, omáček a podobně, musíme ho po každém použití umýt v horké vodě a vypláchnout octem.
Do piškotového těsta můžeme přidávat pro zlepšení chuti kakao, čokoládu, ořechy a mandle.
Výrobky z piškotového těsta klademe do předem vyhřáté trouby.
Teplotu trouby volíme podle výšky pečeného těsta. Nižší vrstvu těsta pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
Chceme-li zjistit, zda je piškot hotový, zmáčkneme ho prstem. Je-li těsto pružné a rychle se zvedne, piškot vyjmeme z trouby.
Vysoké moučníky pečeme v mírně vyhřáté troubě a ke konci pečení teplotu zvýšíme.
Přidáme-li do piškotového těsta trochu škrobu, bude ještě křehčí.
Piškotovou placku na roládu pečeme v teplejší troubě, aby se rychle propekla, ale nevysušila. Ještě teplou ji pevně zavineme se stejně velkým kusem papíru, vychladlou rozvineme, potřeme zavařeninou či krémem a svineme.