Digitalizace VHS, Převod VHS kazet,skenování diapozitivů a převod kamerových kazet. Digitalizace kazet Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku. Remastering videa a obrazu. Videopřehrávač VHS |
Bankovnictví online - KB, Moneta, ČSOB, George a přihlášení se do bankovnictví online. |
Rady pro domácnost - jak, co, kdy, kde, proč ptejte se lidí i umělé inteligence (Chat GPT) |
Check your crypto seed to make sure it is completely safe and unique! That’s where seed verification tools come into play. |
Hovězí maso se rychleji uvaří, naklepeme-li ho před vařením paličkou. Kromě toho můžeme přidat do vody, ve které budeme maso vařit, dvě až tři lžíce octa.
Tvrdé hovězí maso bude měkčí a bude se lépe vařit, když ho večer před vařením potřeme práškovou hořčicí. Ráno pak maso omyjeme studenou vodou a dame vařit.
Hovězí a skopové maso bude měkčí a chutnější, když ho při dušení podlijeme dvěma lžícemi přírodního vína.
Hovězí pečeně získá výbornou chuť, potřeme-li maso několik hodin před pečením hořčicí. Hovězí maso pečeme raději pod pokličkou, aby se příliš nevysušovalo.
I stará drůbež (slepice, husa) změkne rychleji, když maso naklepeme paličkou. Pak ji trochu ovaříme a teprve potom pečeme. Hotové uvařené maso necháváme ve vývaru a vyndáváme ho až těsně před podáváním na stůl.
Větším ztrátám výživných látek zabráníme, opečeme-li maso před dušením nejdříve rychle z obou stran na tuku a pak teprve dusíme. Dušené pokrmy zahušťujeme moukou, škrobem, mlékem nebo smetanou, ale můžeme také použít nastrouhaný tvrdý chléb. Maso dušené na zelenině nezahušťujeme vůbec.
Maso se doměkka udusí v tlakovém hrnci. Do hrnce vložíme posolené a moukou lehce poprášené maso společně se zeleninou a předem osmaženou cibulkou, zalijeme troškou vody, zakryjeme pokličkou a dusíme dvacet až třicet minut.