Digitalizace VHS, Převod VHS kazet,skenování diapozitivů a převod kamerových kazet. Digitalizace kazet Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku. Remastering videa a obrazu. Videopřehrávač VHS |
Bankovnictví online - KB, Moneta, ČSOB, George a přihlášení se do bankovnictví online. |
Rady pro domácnost - jak, co, kdy, kde, proč ptejte se lidí i umělé inteligence (Chat GPT) |
Check your crypto seed to make sure it is completely safe and unique! That’s where seed verification tools come into play. |
Fazole rychleji uvaříme, když během varu přilijeme do hrnce asi třikrát až čtyřikrát za sebou trochu studené vody. Doba vaření se tak může zkrátit na pouhých čtyřicet minut.
V začátku vaření nepřidáváme k luštěninám sůl, cukr, tuk ani ocet protože by se prodloužila doba vaření. Všechny příchutě přidáváme, až když luštěniny začínají měknout.
Uvařené sójové boby můžeme umlít na masovém strojku a použít místo části masa při přípravě sekané. Dobu vaření sójových bobů můžeme podstatně zkrátit, uložíme- li je propláchnuté a namočené ve vhodné uzavřené nádobě do mrazničky. Potom je nerozmrazené vkládáme do vařící vody nebo zeleninového vývaru.
Hrách má těžko stravitelnou slupku, proto ho k přípravě kaší a polévek lisujeme přes síto. Musíme ho lisovat ještě horký, aby se v kaši neutvořily hrudky.
Kroupy jsou v naší kuchyni neprávem opomíjeny, a přitom jsou velmi zdravé a výživné. Před přípravou Je musíme přebrat, propláchnout a nechat přes noc namočé ve vodě· Před vařením přidáme do vody trošku tuku. Můžeme je přidávat do polévek, podávat je naslano jako přílohy i z nich zhotovovat řadu pokrmů.
Také ovesné vločky jsou velmi zdravé, kaloricky hodnotné a přitom lehce stravitelné. Připravujeme z nich chutné polévky a kaše. Jako jedinou obilovinu je můžeme jíst i za syrova. Chceme-li urychlit přípravu vločkové kaše, pak navečer vločky zalijeme vodou v nadobě, ve které je budeme nazítří vařit, a necháme je stát do druhého dne. Vločky nabobtnají a příprava kaše se zkrátí až o polovinu potřebného času.
Také jáhly a pohanku bychom měly zařazovat do jídelníčku častěji. Před vařením je ale musíme přebrat a aspoň třikrát spařit a propláchnout horkou vodou, jinak budou nahořklé. Upravujeme je naslano i nasladko.