Digitalizace VHS, Převod VHS kazet,skenování diapozitivů a převod kamerových kazet. Digitalizace kazet Hi8, 8mm, Digital8, 8mm filmů, 16mm filmů s vylepšením obrazu i zvuku. Remastering videa a obrazu. Videopřehrávač VHS |
Bankovnictví online - KB, Moneta, ČSOB, George a přihlášení se do bankovnictví online. |
Rady pro domácnost - jak, co, kdy, kde, proč ptejte se lidí i umělé inteligence (Chat GPT) |
Check your crypto seed to make sure it is completely safe and unique! That’s where seed verification tools come into play. |
Polévkovou zeleninu také můžeme zmrazit. Omytou mrkev, petržel a celer nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky a tři minuty předvaříme. Ve velké míse všechnu zeleninu důkladně promísíme. Pak ji lžící vkládáme do sáčků v jednotlivých dávkách. Takto připravenou zeleninu můžeme v mrazničce skladovat až tři měsíce. Zmrazenou zeleninu vkládáme rovnou do vroucí vody nebo do polévky.
Zeleninu je ale nejvhodnější skladovat syrovou ve sklepě nebo ji zmrazit. V některých letech se ale může stát, že na zahradě sklidíme opravdu bohatou úrodu zeleniny, sklep i mrazničku plnou a stále nám nějaká zelenina zbývá. Můžeme vyzkoušet následující recept na přípravu zeleninové směsi do polévky. Její příprava trvá asi tři hodiny a vydrží nám pět až šest měsíců: Omyjeme, očistíme a nařežeme 3 kg mrkve, 2 kg Cibule, 1 kg petržele, 2 kg rajčat, 1 a půl kg sladké papriky a 1 kg květáku. Všechno semeleme na masovém strojku a přidáme 750 g soli. Promícháme a dáme do půllitrových sklenic a upěchujeme dřevěnou paličkou. Do každe sklemce nalijeme asi centimetrovou vrstvu oleje a uzavřeme ji víčkem. Sterilizujeme čtyřicet minut.
Vařenou zeleninu, kromě květáku, nesmíme dlouho nechávat ve vodě, protože by se zhoršila její chuť. Ihned po uvaření vodu slijeme přes síto a upotřebíme při přípravě jiných pokrmů, třeba polévky. Nemůžeme-li uvařenou zeleninu ihned zkonzumovat, ohřejeme ji později nad párou.
Dáme-li do otevřené sklenice s naloženou zeleninou nahoru strouhaný křen, nebude zelenina plesnivět, a navíc její chuť se značně zlepší.