Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
V čem vařit?
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: V čem vařit?
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
K přípravě jídel se nejlépe hodí nádobí z nerezavějící oceli, protože mu neškodí prudké změny teploty a chuť potravin se v něm nemění. K největším přednostem tohoto nádobí patří to, že zachovává v pokrmech značný obsah vitamínů.
Také smaltované nádobí je vhodné k přípravě pokrmů s vyšším obsahem vitamínů. Potraviny v něm můžeme nejen vařit, ale i nechat delší dobu stát. Nevýhodou je, že smalt může snadno popraskat. Proto v něm raději nevaříme kaše. Snadno se připalují, nádobí se pak špatně čistí, smalt praská a může se dostat do jídla. Při prudkých změnách teploty odprýskává ze smaltovaného nádobí smalt, proto ho v žádném případě nesmíme postavit prázdné na rozpálenou plotnu nebo horké přímo na studenou mokrou podložku.
Hliníkové nádobí se snažíme používat co nejméně, raději ho z vybavení kuchyně postupně vyřazujeme, protože v něm dochází k největším ztrátám vitamínů a k znehodnocování dalších cenných látek. Použijeme-li ho, pak v něm jídlo rozhodně nenecháme stát, ale okamžitě je přendáme. To platí zejména pro oblíbené tlakové hrnce! V dnešní době už se nemusíme hliníku bát, tak jako dříve. Povrchy hliníkových nádob jsou speciálně upravované a většinou mívají teflonové povrchy.
Nádobí z varného skla je mnohem hygieničtější než ostatní druhy nádobí, lze v něm pokrmy podávat přímo na stůl a déle udrží teplo, ale musíme s ním zacházet velmi opatrně. Nikdy ho nestavíme na přímý oheň, ale podkládáme pod něj drátěnou síťku nebo kovovou podložku. Horké nádobí nesmíme stavět na studený a mokrý povrch, jinak praskne. Při pečení v něm nikdy nepodléváme maso studenou vodou.
K přípravě jídel se nejlépe hodí nádobí z nerezavějící oceli, protože mu neškodí prudké změny teploty a chuť potravin se v něm nemění. K největším přednostem tohoto nádobí patří to, že zachovává v pokrmech značný obsah vitamínů.
Také smaltované nádobí je vhodné k přípravě pokrmů s vyšším obsahem vitamínů. Potraviny v něm můžeme nejen vařit, ale i nechat delší dobu stát. Nevýhodou je, že smalt může snadno popraskat. Proto v něm raději nevaříme kaše. Snadno se připalují, nádobí se pak špatně čistí, smalt praská a může se dostat do jídla. Při prudkých změnách teploty odprýskává ze smaltovaného nádobí smalt, proto ho v žádném případě nesmíme postavit prázdné na rozpálenou plotnu nebo horké přímo na studenou mokrou podložku.
Hliníkové nádobí se snažíme používat co nejméně, raději ho z vybavení kuchyně postupně vyřazujeme, protože v něm dochází k největším ztrátám vitamínů a k znehodnocování dalších cenných látek. Použijeme-li ho, pak v něm jídlo rozhodně nenecháme stát, ale okamžitě je přendáme. To platí zejména pro oblíbené tlakové hrnce! V dnešní době už se nemusíme hliníku bát, tak jako dříve. Povrchy hliníkových nádob jsou speciálně upravované a většinou mívají teflonové povrchy.
Nádobí z varného skla je mnohem hygieničtější než ostatní druhy nádobí, lze v něm pokrmy podávat přímo na stůl a déle udrží teplo, ale musíme s ním zacházet velmi opatrně. Nikdy ho nestavíme na přímý oheň, ale podkládáme pod něj drátěnou síťku nebo kovovou podložku. Horké nádobí nesmíme stavět na studený a mokrý povrch, jinak praskne. Při pečení v něm nikdy nepodléváme maso studenou vodou.