Stále více investorů na českém trhu diverzifikuje portfolia, aby uchránila jejich hodnotu před rostoucí inflací. Vedle tradičních aktiv, jako je investiční zlato nebo nemovitosti, se tak do popředí pozornosti dostávají komodity. Mezi ty perspektivní patří i emisní korporátní dluhopisy se zaměřením na lesní výrobu - dřevní hmota.
Vytvořte si vlastní značku - výroba puzzle a her pro děti. Sestavte si vlastní PUZZLE. Puzzle továrna je na to ideální servis.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!
Tlakový hrnec alias papiňák
Napsal/a:{neznám}
Přidáno:24.02.2016
Počet odpovědí:1 odpovědí
Rady pro: Tlakový hrnec alias papiňák
0/5
( 0 hlasů)
Admin 23.června 2016 napsal:
Použijeme-li k přípravě pokrmů tlakový hrnec, doba vaření se podstatně zkrátí. Při zacházení s ním však musíme být opatrní a dodržovat přesně pokyny uvedené v návodu. Po každém použití musíme tlakový hrnec nejen dobře omýt, ale také pročistit drátkem pojistný ventil, jehož průchodnost často kontrolujeme.
Uniká-li při vaření v tlakovém hrnci pára pod pokličkou a ne pojistným ventilem, musíme hrnec sejmout z ohně, ochladit dno ve studené vodě, vypustit páru a znovu pečlivě uzavřít pokličkou. Někdy je už gumová podložka opotřebovaná, a musíme ji vyměnit. Novou podložku nejdříve namočíme na chvíli do teplé vody, potom ji umyjeme a pečlivě vložíme do drážky na pokličce.
Čas nutný k vaření toho či onoho jídla začínáme počítat od okamžiku, kdy ventil zapíská, a v té chvíli zároveň také zmírníme oheň. Potřebujeme-li několik minut před koncem vaření přidat do hrnce některé přísady, musíme hrnec sejmout z plotny a postavit do chladné vody. Potom pojistným ventilem vypustíme páru, a teprve když hrnec přestane pískat, můžeme otevřít pokličku.
Znovu připomínáme, že v hliníkovém tlakovém hrnci nesmíme nechat hotové pokrmy stát, nebo dokonce skladovat! Uvařené je přendáme z tlakového hrnce do smaltované, nerezové, porcelánové nebo skleněné nádoby.
Ryby v tlakovém hrnci nikdy nevaříme, protože bychom z něho už nikdy neodstranili jejich zápach.
Použijeme-li k přípravě pokrmů tlakový hrnec, doba vaření se podstatně zkrátí. Při zacházení s ním však musíme být opatrní a dodržovat přesně pokyny uvedené v návodu. Po každém použití musíme tlakový hrnec nejen dobře omýt, ale také pročistit drátkem pojistný ventil, jehož průchodnost často kontrolujeme.
Uniká-li při vaření v tlakovém hrnci pára pod pokličkou a ne pojistným ventilem, musíme hrnec sejmout z ohně, ochladit dno ve studené vodě, vypustit páru a znovu pečlivě uzavřít pokličkou. Někdy je už gumová podložka opotřebovaná, a musíme ji vyměnit. Novou podložku nejdříve namočíme na chvíli do teplé vody, potom ji umyjeme a pečlivě vložíme do drážky na pokličce.
Čas nutný k vaření toho či onoho jídla začínáme počítat od okamžiku, kdy ventil zapíská, a v té chvíli zároveň také zmírníme oheň. Potřebujeme-li několik minut před koncem vaření přidat do hrnce některé přísady, musíme hrnec sejmout z plotny a postavit do chladné vody. Potom pojistným ventilem vypustíme páru, a teprve když hrnec přestane pískat, můžeme otevřít pokličku.
Znovu připomínáme, že v hliníkovém tlakovém hrnci nesmíme nechat hotové pokrmy stát, nebo dokonce skladovat! Uvařené je přendáme z tlakového hrnce do smaltované, nerezové, porcelánové nebo skleněné nádoby.
Ryby v tlakovém hrnci nikdy nevaříme, protože bychom z něho už nikdy neodstranili jejich zápach.